Liga prvaka

VIDEO I U kraljevskom stilu: Real gubio do 88. minute i onda prošao u finale!

Još jedna noć za pamćenje na stadionu Santigao Bernabeu! Kraljevi Lige prvaka bili su na konopcima, ali uspjeli su u tri minute preko Joselua okrenuti vodstvo Bayerna i završiti posao bez da se išlo u produžetke
Sport / Nogomet | 08. 05. 2024. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid režirao je još jedan čudesni preokret i pobjedom 2-1 protiv Bayerna plasirao se u finale Lige prvaka!

Prvo je pogodak za Bavarce postigao Alphonso Davies sjajnim udarcem u 68. minuti, ali je pobjedu i finale Realu donio dvostruki strijelac Joselu (88, 90+1).

Bayern je vodio s 1-0 do 88. minute i nevjerojatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol.

Joselu, koji je ušao s klupe, izjednačio je rezultat nakon velike pogreške Neuera u 88. minuti. Vinicus je u žurbi uputio udarac koji je trebao biti lak plijen za Neuera, ali je iznenađenom vrataru Bavaraca lopta ispala nakon što ga je pogodila u glavu, a Joselu je pritrčao i lako pogodio mrežu.

U 91. minuti uslijedio je potpuni preokret, a nakon duge akcije Reala ubacio je loptu Ruediger, Joselu se našao u sredini i neometan zabio još jedan gol. Taj pogodak je provjeravao VAR, a pozitivnu odluku Bernabeu je dočekao u ekstazi.

Video: Liga prvaka (1/2 finale): Real Madrid - Bayern 2:1

Sve je zapravo sličilo na veliko finale Lige prvaka 1999. kada je Bayern od Manchester Uniteda također izgubio s 2-1 nakon što je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću od 1-0.

Na taj način trener Bavaraca Thomas Tuchel ipak nije postao prvi nogometni stručnjak koji bi vodio čak tri kluba u finalima Lige prvaka. Prethodno je s PSG-om izgubio jedno finale, upravo od Bayerna, da bi s Chelseajem postao prvak Europe.

S druge strane Luka Modrić je igrao od 69. minute za Real i uspio je doći do svojeg šestog finala Lige prvaka.

Real će u finalu na Wembleyu igrati s Borussiom Dortmund, koja je s ukupnih 2-0 izbacila PSG. 

Kopirati
Drag cursor here to close