EURO 2024

Škriniar pred utakmicu s Belgijom: Čuo sam se s Lukakuom

Igrao sam s Romelu Lukakuom tri godine i znam njegove kvalitete. Čak smo se i čuli preko poruka nedavno," dodao je branič PSG-a i Slovačke.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 10:19 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"On je igrač enormne kvalitete, ali vjerujem da ćemo i za njega pronaći recept i stvoriti prilike za gol. Igrao sam s Romelu Lukakuom tri godine i znam njegove kvalitete. Čak smo se i čuli preko poruka nedavno," dodao je branič PSG-a i Slovačke.

Tedesco: Prošli smo naporan period

Belgija će svoj put na Europskom prvenstvu započeti danas od 18 sati protiv reprezentacije Slovačke. Favorit i fenjeraš skupine, po najavama mnogih sportskih analitičara, snage će odmjeriti na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu, a izbornik Belgije, Domenico Tedesco najavio je današnji susret.

"Sretan sam što konačno krećemo igrati. Prošli smo kroz naporan rad i intenzivne mjesece, a posljednji su tjedni bili vrlo pozitivni. Vidjet ćemo na kojoj smo razini kada turnir krene. Jan Vertonghen i Arthur Theate su spremni, sudjelovali su u posljednja tri treninga. Bit će dio momčadi sutra. Thomas Meunier će biti ponovno u momčadi nakon utakmice protiv Rumunjske, a Axel Witsel će odraditi posljednji test na dan utakmice i mogao bi participirati. Ako ne bude, vjerojatno će biti spreman za 2. kolo."

Kapetan Belgije i zvijezda Manchester Cityja, Kevin De Bruyne, smatra kako je u dobroj formi pred prvu utakmicu prvenstva.

"Otkad sam se vratio nakon ozljede u siječnju, mislim da je sve u svemu bilo dobro. Odigrao sam većinu utakmica i mislim da sam na dobroj razini. Osjećam se dobro i nadam se da ću pomoći svojoj momčadi na ovom turniru.“

Castagne: Izbornik ima dobre ideje 

Belgijski branič Timothy Castagne, pohvalio je rad izbornika Tedesca i naglasio harmoniju sa svim igračima u svlačionici.

"Svi se slažu s njim. Ima dobre ideje, uvijek je vrlo jasan i u svakom trenutku znamo što moramo učiniti. Možemo razgovarati s njim, on nas sluša i ako trebamo promijeniti stvari, onda to činimo. Postoji dobra kombinacija fleksibilnosti i toga da je on šef."

Škriniar: Preko poruka sam se čuo sa Lukakuom

Kapetan i glavna zvijezda Slovačke te branič francuskog PSG-a, Milan Škriniar, ne krije nestrpljenje pred početak utakmice.

"Velika mi je čast biti kapetan u ovakvoj utakmici na EURU. Jedva čekam da počne. Naravno, osjećam i malu tremu, ali to je dobro, tako bi trebalo biti. Jako se veselim svakoj utakmici kao malo dijete."

Na pitanje znaju li kako zaustaviti De Bruynea, Škriniar je bio jasan.

"On je igrač enormne kvalitete, ali vjerujem da ćemo i za njega pronaći recept i stvoriti prilike za gol. Igrao sam s Romelu Lukakuom tri godine i znam njegove kvalitete. Čak smo se i čuli preko poruka nedavno," dodao je branič PSG-a i Slovačke.

Izbornik Slovaka, talijanski strateg Francesco Calzona podijelio je svoje mišljenje o današnjoj utakmici.

"Momčad je u dobrom stanju, svi su zdravi i spremni. Belgija ima jako malo slabosti. Moramo dati sve od sebe i pokušati izvući pozitivan rezultat, ali svjesni smo da su oni favoriti.“

Također je naglasio kako i Slovačka ima svoje kvalitete.

"Istina je da su [Belgija] dobri u kontrama, ali imamo i mi svoje prednosti – možemo vršiti presing visoko na terenu, ali moramo to činiti dobro. Ne brinu me samo belgijske kontre, nego sve njihove kvalitete," zaključio je Calzona.

Kopirati
Drag cursor here to close