Škola nogometa Tiki Taka

VIDEO | Dječaci i djevojčice ujedineni na terenu - nogometna škola koja osnažuje zdravlje i prijateljstvo

Ovo je priča o Školi nogometa Tiki Taka, mjestu gdje se spajaju nogomet i zabava, a dječaci i djevojčice rastu uz osjećaj zajedništva i zdravu dozu discipline.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2023. u 11:15 Bljesak.info | A.Z.
Škola nogometa Tiki taka

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva slova nogometne abecede brojni dječaci i djevojčice uče u nogometnoj školi Tiki Taka Mostar.

Da dobro ste pročitali i dječaci i djevojčice treniraju nogomet u ovoj školi koja je kako to kaže i sam trener i osnivač škole Tihomir Skoko, kao osnovna nogometna škola, gdje se uče prvi koraci u nogometu.

Skoko, je školu nogometa otvorio 2018. godine. Kao trener u drugim klubovima je radio i ranije, a kaže da je s ovom školom ispunio svoju želju.

Zdravlje najvažnije

''Važno je da su djeca aktivna u da nisu na mobitelima, zdravlje nam je osnovni cilj djece, a važno je i da se djeca druže i dobro zabave'', kaže Skoko.

U školi je iznimno važna i disciplina, te da se djeca nauče ponašati.
''Naravno učimo mi djecu i nogometu, zbog toga smo tu, ali osnovno je da nauče pravilno trčati, ponašati se, a onda lopta dolazi'', kaže Skoko.

Igor Žuržinov, trener iz škole kaže kako je sport jako važan za djecu, jer se tu prije svega razvijaju motoričke sposobnosti i brzine.

''U školi nogometa sam pet godina i super mi je, volim rad s djecom, a mi u školi gledamo da se prema svakom djetetu ponašamo isto. Cilj nam je da dijete izraste u ličnost koja će biti dobra prema svima i nema ružnog ponašanja, a sada tko će biti igrač tko neće ne znamo ni mi sami'', kaže Žuržinov.

Svi bi trebali imati žensku ekipu

Ova škola, broji 340 dječaka i skoro 50 curica, koje su pravo osvježenje, jer nema puno klubova na našim prostorima žensku ekipu, a po riječima trenera Skoke, svi bi trebali imati.

''Prije tri godine počeli smo s curama. Bilo ih je osam od toga su bile moje tri kćerke i znate kako to ide, jedna za drugom su pošle dolaziti iz razreda, sada ih ima preko 40 i gledamo da im nalazimo utakmice da i one igraju dovoljno'', kaže Skoko, poručujući da se ženski nogomet sto posto razvija.

''Cure baš lijepo igraju, malo je kod nas to zaostalo, svi misle da cure ne znaju nogomet, ali nogomet nije rezerviran samo za dečke'', rekao je Skoko.

Lea Čepo, trenerica ekipe djevojčica, završila je kineziologiju te ima položenu UEFA B licencu, što je kaže bio uvjet trenera da može raditi u školi.

''Imamo oko 50ak curica. Iskreno trener Tiki ima svoje tri curice i rekao je da će naravno radi svojih curica napraviti žensku ekipu. Na početku smo imali sedam osam curica i onda polako je sve krenulo i sada je slab odaziv, jer se sport ženski loše razvija u BiH, a mi želimo potaknuti što više curica da sudjeluju u svakom spotu, a pogotovo nogometu'', rekla je Čepo.

Važno je da svi dožive utakmice

I muška i ženska ekipa posebnu pozornost posvećuju druženju djece, te ih uče da budu dobri jedni prema drugima.

''Mi jednostavno ne tražimo neke igrače, nego dobru djecu koja hoće da rade, uče i razvijaju se pravilno. Ne izdvajamo selekcije. Da izdvajamo bilo bi tu i igrača i rezultata, ali ne želimo ih izdvajati, već gledamo da svi igraju i da svi dožive te utakmice. Rezultat će doći kasnije u pred pionirima i pionirima, ali hoću da djeca igraju, da uživaju i da dolaze s osmjehom na trening a isto tako da i odlaze s njega'', kaže Skoko.

Kopirati
Drag cursor here to close