Zvančno predstavljen direktor

Rahimić: Tražimo optimalnog trenera za Velež

"Mi posljednjih dana radimo 24 sata da nađemo adekvatno rješenje. Znam da je teško svima, ali molim vas na malo strpljenja. Vjerujem da će ti biti svi zadovoljni na kraju izborom novog trenera," rekao je Rahimić između ostalog.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2024. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan prvi je prošao. Velež je još uvijek bez šef struke. Sa svakim novim danom se pojavi neko novo ime, trener koji je "skoro" već potpisao. Međutim zvanično, trener Merzić sa svojim suradnicima odrađuje treninge, pripreme. Ekipu će povesti u Split, na prvu kontrolnu utakmicu, zatvorenog tipa protiv Hajduka. U međuvremenu je Velež dobio novog direktora, koji će istovremeno obavljati i ulogu sportskog.

"Denis je odigrao preko 300 utakmica u dresu kluba, bio je tu u najtežim trenucima i mislim da je san svake uprave da može dati priliku jednoj takvoj legendi. Nama je privilegija i čast da jednoj takvoj osobi damo priliku i uvjereni smo 100 posto da će on naše povjerenje opravdati", rekao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež Admir Rahimić, na današnjem zvaničnom predstavljanju.

Naravno da je novinare interesiralo pitanje izbora trenera.

"Radimo po tom pitanju punom parom, tražimo rješenje koje će za Velež biti najbolje, ne želimo sami sebi stvoriti neki pritisak, jer nije potrebno. Imamo trenere koji tu rade s ekipom. Jednostavno, ne želimo naći neko rješenje koje nije optimalno. Za tako nešto treba vremena, realno nema previše nekih kvalitetnih imena na ovim našim prostorima. Mi posljednjih dana radimo 24 sata da nađemo adekvatno rješenje. Znam da je teško svima, ali molim vas na malo strpljenja. Vjerujem da će ti biti svi zadovoljni na kraju izborom novog trenera. Malo je neozbiljno, po medijima se spominju razna imena, koja nisu imali nikakvih dodirnih tačaka s klubom. Spominju se neki detalji, neke stvari izlaze na površinu koje znaju samo one osobe koje su bile na tim sastancima. Takve stvari nam nikako ne pomažu," kaže Rahimić.

Novi direktor kluba se dotakao i činjenice da je već prošlo sedam dana od početka priprema, da će već polovinom narednog mjeseca Velež igrati prvu utakmicu pretkola Konferencijske lige.

"Trener Merzić sa svojim pomoćnicima radi odličan posao. Što se tiče priprema, kondicijski, taktički, tako da za sada sve ide svojim tokom. Naravno i on priprema podlogu novom treneru koji će doći, vidjeti koji igrači mu nedostaju, da će sve potrebne informacije dobiti od samog Merzića," naglasio je Zvonić.

Kopirati
Drag cursor here to close