Situacija sve kompliciranija

Perez: Svi koji žele izaći iz Superlige moraju prvo platiti

Perez je, između ostalog, kazao da još uvijek nitko nije istupio iz Superlige jer nitko za to nije platio penale. Potvrdio je da Juventus i Barcelona ostaju u projektu koji je trenutno u stand-by fazi.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2021. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, jedan od glavnih logističara Superlige, u pola noći gostovao je na španjolskom radiju Cadena Ser.

Govorio je o rasulu privatnog natjecanja koje su pompozno predstavili elitni klubovi (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona), da bi nakon samo 48 sati njihov ekskluzivni projekt doživio krah.

Nakon povlačenja engleskih klubova uslijedio je domino-efekt, prenosi Index.

Juventus, Barcelona i Real ostali su sami, a Florentino Perez, koji je izabran za predsjednika Superlige, prvi put je o tome javno govorio, nakon što je zbog krizne situacije otkazao gostovanje na popularnom radiju.

Perez je, između ostalog, kazao da još uvijek nitko nije istupio iz Superlige jer nitko za to nije platio penale. Potvrdio je da Juventus i Barcelona ostaju u projektu koji je trenutno u stand-by fazi.

"Tužan sam. Radimo na ovome već tri godine. LaLiga je nedodirljiva, ali format Lige prvaka je zastario i zanimljiv je samo od četvrtfinala. Prošle sezone izgubili smo 650 milijuna eura i očito je da format nije dobar. Mi smo napravili format u kojem od početke igraju najvažnije europske momčadi. Možete dobiti više novca tamo gdje veliki ne gube zbog solidarnosti s drugima. Radili smo dugo na projektu, ali možda nismo dobro komunicirali svoju ideju."

"Nitko nije odustao u ovom trenutku jer nitko nije platio penale za to. Bilo je klubova koji nisu bilo naročito zainteresirani, ali potpisali su obvezujuće ugovore. Koliki su penali? To vam neću otkriti."

"Nikad nisam vidio takvu agresiju predsjednika Uefe, to je bilo orkestrirano, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Nogometu treba spas. Uslijedili su komplicirani događaji i Englezi su izgubili interes. Manipuliralo se i krenula je kampanja, htjeli su nas prikazati kao skupinu koja će ubiti nogomet. No istina je da postoje ljudi koji imaju privilegije i ne žele ih izgubiti."

"Mislim da ne postoji druga opcija za njih. Neka netko drugi izmisli nešto bolje. Vlasnici engleskih klubova su Amerikanci koji obožavaju ovaj sport."

O piramidi Superlige

"12 klubova je potpisalo obvezujući ugovor. Htjeli smo smjestiti i druge klubove u Superligu, ali Uefa je izvela show. Nismo objasnili svoju priču na pravi način, ali oni nam nisu dali ni priliku. Nije moguće da mi koji smo na vrhu gubimo novac, a da drugi zarađuju."

"Moja je odgovornost da Real Madrid bude pionir. Ako ima novca, ima ga za svakog. Projekt je sada u stand-by fazi. Zajedno smo, Juventus nije odustao, čuo sam se s Agnellijem triput tijekom dana. Tražit ćemo nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresirati mlađu publiku da prati nogomet."

"To nije zatvorena liga. Fiksni klubovi, koji ne mogu ispasti, to su zaslužili na terenu. To su klubovi koji imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Danas sam triput razgovarao s Agnellijem. Ne osjećam se usamljeno. Razmišljamo kako ćemo generirati novac s našim partnerom, bankom JP Morgan. Bio bi veliki grijeh da nismo pokušali uvesti ovaj format."

"Ne možemo čekati tri godine. Moramo to napraviti sada. Novac dolazi od natjecanja u kojem gledamo jake utakmice. Morate ugovarati mečeve koji imaju težinu kao kad se susretnu Federer i Nadal. Želimo igrati najbolje utakmice i time nikoga ne isključujemo."

"Oni definiraju publiku i to nije nečiji hir. Došao sam ovdje kako bih pomogao, Real Madrid nije moj. Nitko nas ne može vrijeđati i moramo poduzeti radnje da se zaštitimo."

O predsjedniku Barcelone Joanu Laporti

''Razgovarali smo i ostaje uz projekt. Naravno da ostaje i reagirao je na jedini normalan način."

O ugovorima koje su klubovi potpisali sa Superligom

''Prvo na čemu smo radili jest da stvari budu dobro pojašnjene. Naravno da su ugovori obvezujući."

Kopirati
Drag cursor here to close