EURO 2024

Mbappé samouvjereno: Ja sam spreman dati sve za pobjedu

"Radije bih imao mirnu glavu nego snažne noge, ali smatram da imam oboje. Potpuno sam posvećen zadatku koji imamo, a to je pobjeda u prvoj utakmici,“ samouvjereno je rekao novi igrač Real Madrida i jedan od najboljih svjetskih igrača.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 09:16 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi dana odigrat će reprezentacije Austrije i Francuske. Utakmica se igra na Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu, a početak je zakazan za 21 sat. Francuzi u prvenstvo ulaze kao prvi favoriti prvenstva, unatoč kladionicama koje najveće šanse daju Englezima. Ipak, među nogometnim svijetom Trikolori uživaju status prvih kandidata za titulu zbog širine rostera i kvalitetnim igračima na svim pozicijama.

Mbappe smatra kako je sve u glavi

Kylian Mbappé je rekao kako je puno važnija mentalna priprema, nego ona fizička.

"Ono što je najvažnije nije fizičko stanje, već mentalno, a ja sam spreman dati sve za pobjedu. Radije bih imao mirnu glavu nego snažne noge, ali smatram da imam oboje. Potpuno sam posvećen zadatku koji imamo, a to je pobjeda u prvoj utakmici," samouvjereno je rekao novi igrač Real Madrida i jedan od najboljih svjetskih igrača.

Deschamps može ispisati povijest

Izbornik Deschamps može postati prvi u povijesti koji je osvojio i EURO i Svjetsko prvenstvo kao igrač i izbornik, a dodao je kako nestrpljivo čekaju početak utakmice.

"Malo smo duže čekali na prvu utakmicu, ali smo napokon tu. Moramo se predstaviti dobro protiv Austrije. Mogli smo odgledati ostala dva protivnika (Nizozemska i Poljska), ali je sada red na nas. Iznimno je važno u turnir ući s pobjedom,“ tvrdi izbornik Francuske, koji se potom osvrnuo na Austriju.

"Gledali smo njihove posljednje četiri utakmice. Imamo video analize onoga s čime ćemo se suočiti. Imaju kvalitetu i talent, ali njihova je glavna snaga sposobnost primjene intenziteta i pritiska, a dobro koriste i vertikalnost u načinu na koji igraju."

Mbappé, koji zanimljivo, još nema upisan pogodak na europskim prvenstvima, a na posljednjem EURU je koštao svoju momčad ispadanja u prvoj fazi eliminacije, promašenim jedanaestercem protiv Švicarske.

"Spremni smo i uzbuđeni zbog prve utakmice. Jedva čekamo, gledali smo TV i rekli sebi: "Uskoro nam je vrijeme". Bit će neizmjerno zadovoljstvo igrati i nadamo se da ćemo dobro započeti natjecanje i pobijediti u prvoj utakmici."

Rangnick: Atmosfera je sjajna

Austrija, koja glasi za jedne od reprezentacija koje bi mogle iznenaditi i daleko dogurati, ne namjerava dignuti "bijelu zastavu". Izbornik Austrije Ralf Rangnick podijelio je stanje o „zdravstvenom kartonu“ u svlačionici.

"Atmosfera u momčadi je sjajna i svi su spremni. Konrad [Laimer] će igrati, ali njegovo prisustvo na ovoj konferenciji za novinare ne znači da će biti kapetan," ističe Rangnick te dodaje  kako večeras moraju biti na razini.

"Igramo protiv jednog od najvećih, možda i najvećih favorita turnira. Igramo protiv svjetskih viceprvaka i definitivno nacije koja ima najbolju momčad i napadače. Moramo igrati na našoj najboljoj razini," konstatirao je njemački stručnjak i dodao kako će se Poljskom i Nizozemskom pozabaviti nakon Francuza.

"Nisam stigao gledati prvu utakmicu u skupini jer smo bili u autobusu i zapeli u prometu. No, to je manje važno jer smo fokusirani na Francusku, a nakon toga ćemo imati dovoljno vremena usredotočiti se na Poljsku,"  zaključio je Rangnick.

Austrijski veznjak i igrač Bayern Münchena, Konrad Laimer rekao je kako su uzbuđeni zbog početka natjecanja.

"Dugo smo se pripremali za ovo – EURO u susjednoj zemlji gdje su mnogi naši igrači igrali i živjeli toliko godina. Prenijet ćemo ovo uzbuđenje na teren i želimo se pokazati kao tim i način na koji možemo igrati nogomet."

Laimer: Trnci su tu

Laimer je u razgovoru s Jamesom Thorogoodom, austrijskim reporterom koji se nalazi u Düsseldorfu, priznao koliko su igrači uzbuđeni.

"Trnci su tu, osjećaš da je nešto posebno predstavljati svoju zemlju i igrati u našoj susjednoj zemlji. Puno je iščekivanja, jedva čekamo sutra. Ne postoji jedan način da ih se zaustavi, to mora biti zajednički napor kada ih držimo što je moguće dalje od našeg gola."

Iako su Francuzi izraziti favoriti, izbornik Rangnick smatra kako moraju igrati svoju igru.

"Fokus je na našoj igri i planu. Rezultat će ovisiti o tome kako se predstavimo sutra. Moramo biti agresivni i držati kontrolu, nevažno imamo li loptu u našim nogama."

Kopirati
Drag cursor here to close