Bez igrača dva Manchestera, Arsenala, Tottenhama

Englezi nisu igrali u ovakvom sastavu 30 godina

Engleska je posljednji put bez igrača Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Arsenala i Tottenhama u početnoj postavi igrala 1994. godine.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Englezi su protiv BiH na St James' Parku zaigrali nakon 19 godina. U kombiniranom sastavu koji se sam po sebi jedinstven. Naime, u sastavu nije bilo igrača Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Arsenala i Tottenhama.

Prvi put nakon trideset godina. Engleska je 16. studenog ugostila na Wembleyu Nigeriju koja je par mjeseci ranije igrala sjajno na Svjetskom prvenstvu u SAD. Tamo gdje se Engleska nije uspjela plasirati. U toj prijateljskoj utakmici Engleska je slavili 1:0 golom Davida Platta koji je u to vrijeme nosio dres Sampdorije.

Pored njega u početnoj postavi su bili: golman Tim Flowers, Graeme Le Saux, Alan Shearer igrači Blackburna. Ron Jones, Neil Ruddock, John Barnes su igrali u Liverpoolu, Rob Lee, Steve Howey, Peter Beardsley, zastupali su Newcastle, dok je jedini igrač Chelsea bio Dennis Wise.

"Nekim igračima je potrebna minutaža. Cijela skupina igrača koja je s nama pet ili šest dana imala je nekoliko tjedana bez nogometa. Svi će imati koristi od ovog nastupa. Postoji veliki aspekt onoga što zovemo periodizacija. A onda vidimo neke kombinacije i vidimo igrače na različitim pozicijama, možda neke igrače s manje nastupa od drugih. To iskustvo igranja internacionalnih utakmica u briljantnoj atmosferi uvijek je važno. Mislim da će im dobro koristiti", istakao je Gareth Southgate.

Kopirati
Drag cursor here to close