EURO 2024

Calzona: Otvara nam se velika prilika

"Ovo je iznimno važno za nas i zbog svega što nam slijedi. Dečki su to apsolutno zaslužili, sjajno obavljaju svoj posao na svakom treningu", komentirao je izbornik Calzona.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2024. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za ovaj Euro, Slovačka je otvorila "nulom" na domaćem terenu protiv Luksemburga. Godinu i tri mjeseca kasnije, ta Slovačka je u prvoj utakmici Europskog prvenstva sredila Belgiju. U skupini koja je do prvih utakmica proglašena "najdosadnijom", skupina koju "neće nitko gledati".

Ali u skupini smo vidjeli kako je prvo Rumunjska razbila Ukrajinu, a onda Slovačka šokirala Belgiju. Dva puta je Lukaku zatresao mrežu, dva puta ga anulirao VAR. Belgija realno nije u uskom krugu favorita, ali opet ovo protiv Slovačke nitko nije očekivao.

Izbornik Slovačke Francesco Calzona naravno je uživao u jednoj od najvećh pobjeda u svojoj karijeri.

"Oduševljeni smo nakon ove pobjede. U drugom poluvremenu smo potrošili sve rezerve čuvajući tu prednost. Ali, to je bilo normalno kada igraš protiv tako jakog suparnika. Ovo je iznimno važno za nas i zbog svega što nam slijedi. Dečki su to apsolutno zaslužili, sjajno obavljaju svoj posao na svakom treningu", komentirao je izbornik Calzona.

Utakmica u Frankfurtu je bila riješena već u sedmoj minuti zahvaljujući jedinom golu kojeg je zabio Ivan Schranz.

"Dirljivo je bilo vidjeti veliki broj naših navijača. Bilo je i puno djece i žena. Divno je bilo vidjeti njihove osmijehe na licima. Ovom pobjedom nam se otvara velika prilika za prolaz dalje, ali neće biti lako. Iduće dvije utakmice također će biti teške. Trudit ćemo se svim snagama," izjavio je emotivni Calzona.

Kopirati
Drag cursor here to close