Eko centar Blagaj

Blagaj: Učenici na radionicama razvijali poduzetničke ideje

Na radionicama je sudjelovalo 90 učenika i sedam nastavnika.
Sci-Tech / Znanost | 26. 05. 2018. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Eko centru Blagaj u subotu su održane radionice za sedam osnovnih škola Grada Mostara i Nevesinja na kojima su učenici razvijali poduzetničku inicijativu koja bi donosila simboličan prihod školi, školskim sekcijama ili opremila neke od nastavničkih učionica.

Na radionicama je sudjelovalo 90 učenika i sedam nastavnika. Prvih devet prijedloga biznis projekata koje komisija ocijeni najboljem, dobit će nagradu od 400 dolara, što bi se koristilo isključivo za nabavku opreme, materijala ili sličnih potreba za realizaciju ideje.

"Glavni je cilj projekta zasnovan na interetničkoj suradnji osnovnih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj (Mostar i Nevesinje) kako bi se na jednoj strani pokazalo bogatstvo različitosti kao i bogatstvo jednakosti na drugoj. Osim toga, želimo pokazati djeci koliko je važan biodiverzitet i priroda za ljudska bića. To će se raditi kroz edukativne programe i poduzetničke aktivnosti kako bi mladi mogli saznati koliko je važna ekologija, poduzetništvo, kultura i biodiverzitet, ali i koliko je važna interetnička suradnja; pomirenje i koegzistencija na ovim područjima", priopćili su iz Omladinskog kluba Novi val.

Aktivnosti koje taj klub provodi od 2010. godine imaju za cilj spajanje učenika osnovnih škola grada Mostara i Nevesinja (bosanski, srpski i hrvatski plan i program).

Osim projekata koje su do sada realizirali s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, s ciljem pomirenja, dijaloga i interetničke suradnje, rade i na projektu poticanja mladih ljudi da počnu razmišljati poduzetnički.

Kopirati
Drag cursor here to close