Poznate specifikacije

Xiaomi Redmi 5 stiže 7. prosinca

Xiaomi će u idući četvrtak, 7. prosinca predstaviti novi mobitel iz serije Redmi – Redmi 5. srećom, dotični se jučer pojavio na TENAA-inim stranicama pa su točne specifikacije poznate i ranije.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 12. 2017. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućeg četvrtka, 7. prosinca Xiaomi će predstaviti nove mobitele iz serije Redmi - Redmi 5 i Redmi 5 Plus. Manji model, Redmi 5 jučer se pojavio i na TENAA-inim internetskim stranicama čime su otkrivene i službene specifikacije uređaja.

Što se samih specifikacija tiče TENAA otkriva kako će Redmi 5 imati 5,7-inčni zaslon popularnog omjera 18:9. Shodno tomu, mobitel će imati i nešto bolju rezoluciju – 1.440 x 720 točaka. Pokretačku snagu crpit će iz osmojezgrenog procesora (SoC) brzine 1,8 GHz.

Za ovaj model Xiaomi je odlučio korisnicima staviti na raspolaganje čak tri različite konfiguracije sa 2 GB, 3 GB i 4 GB RAM-a te sa 16 GB, 32 GB i 64 GB interne memorije. Svaki od ovih modela ima mogućnost i dodatnog proširenja podatkovnog prostora do 128 GB pomoću memorijske kartice microSD formata, javlja Bug.hr.

Budući da se radi o uređaju iz cjenovno povoljnije serije sa svake strane uređaja nalazi se tek po jedna kamera – sa stražnje od 12 MP, a s prednje od 5 MP. Sa stražnje strane kućišta našlo se mjesta još za bljeskalicu i skener otiska prsta.

Baterija kod ovog modela je kapaciteta 3.200 mAh. Softversku stranu uređaja čini Android starije inačice – 7.1.2 (Nougat). Redmi 5 bit će dobavljiv u više boja nego ikada prije – u njih čak 9. Kupci će moći izabrati između crvene, bijele, plave, crne, sive, srebrne, ružičaste, zlatne i ružičasto zlatne.

Dimenzije uređaja su 151,8 x 72,8 x 7,7 milimetara, a težina 157 grama. Početna cijena uređaja kretat će se oko 130 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close