Iskoristite ju!

WhatsApp uveo novu opciju kojom možete zaštititi svoju privatnost

Ovako poslane poruke trebale bi garantirati veću dozu privatnosti onima koji ih šalju.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 12. 2023. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako opcija slanja videa ili fotografije koja ima ograničeno trajanje na WhatsAppu postoji još od 2021. godine, mnogi ju i dalje ne koriste kad šalju osjetljive materijale.

U nadi da će ih početi koristiti više i da će korisnici prepoznati prednosti takvih, "poruka koje nestaju", iz WhatsAppa su lansirali još jednu značajku koja se tiče privatnosti korisnika - nestajuće glasovne poruke.

Točnije, radi se o glasovnim porukama koje je moguće preslušati samo jedanput i nakon toga postaju nedostupne. Da u WhatsAppu rade na ovoj značajki, otkrili su iz WABetainfo još u ožujku ove godine, a sad su je i službeno lansirana.

Sada s pouzdanjem možete dijeliti osjetljive informacije u glasovnim porukama, bilo da se radi o čitanju podataka o kreditnoj kartici prijatelju ili planiranju iznenađenja, navodi se na službenom blogu WhatsAppa.

Za usklađivanje sa značajkom jednokratnog pregledavanja fotografija i videozapisa, jednokratne audio poruke jasno su označene ikonom 'jednokratno' i mogu se reproducirati samo jednom, pojašnjavaju iz WhatsAppa, javlja Zimo.

Kako koristiti nestajuće glasovne poruke?

Baš kao i u slučaju videa ili fotografija ograničenog trajanja, pošiljatelj je taj koji mora uključiti tu opciju za svaku glasovnu poruku kojoj želi odrediti trajanje.

Dovoljno je pritisnuti i držati prst na zelenom mikrofonu (čime se pokreće snimanje glasovne poruke). Nakon početka snimanja glasovne poruke, iznad mikrofona pojavit će se oznaka lokotića. Tijekom snimanja potrebno je povući prst gore na lokotić kako bi se otvorio dodatni prozorčić u kojem će biti prikazano snimanje poruke. S desne strane u tom prozorčiću nalazi se ikonica broja 1 u krugu. Pritiskom na tu ikonicu, ona mijenja boju iz sive (govorna poruka koju je moguće preslušati neograničen broj puta) u zelenu (govorna poruka koju je moguće poslušati samo jednom).

Nakon toga, dovoljno je završiti sa snimanjem govorne poruke i pritisnuti zelenu strelicu za slanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close