Vrli novi svijet

Uskoro izbor za Miss Umjetne Inteligencije

Koncept izbora najljepše AI žene nije bez kontroverzi. Strahuje se zbog utjecaja takvih prikaza na percepciju ljudskog tijela.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 04. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Modeli i influenceri stvoreni s pomoću umjetne inteligencije sada mogu konkurirati za titulu Miss AI.

The Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs) pokrenuo je prvo svjetsko natjecanje ljepote za modele stvorene uz pomoć umjetne inteligencije.

Nagradni fond iznosi 20.000 dolara, a tri će kategorije biti ocijenjene: izgled, korištenje alata umjetne inteligencije i utjecaj na društvenim mrežama.

Ocjenjivat će se klasični aspekti poput ljepote sudionica izbora, ali i njihovi odgovori na niz pitanja poput neizbježnog: Što biste napravili da svijet učinite boljim mjestom? Žiri će također ocjenjivati razinu i implementaciju alata umjetne inteligencije, uključujući korištenje upita i vizualnih detalja oko ruku i očiju, dok će utjecaj modela na društvenim mrežama biti izračunat na temelju angažmana s obožavateljima, stope rasta publike i korištenja drugih platformi poput Instagrama.

Iz žirija će biti odabrano deset natjecateljica Fanvue izbora za Miss AI, a finale i dodjela nagrada održat će se sljedećeg mjeseca. Pobjednici će osvojiti 5000 dolara u gotovini i mentorski program imagine creator vrijedan 3000 dolara, prenosi portal FBL.

Will Monanage, suosnivač ovog natjecanja, nada se da će izbor za Miss AI postati neka vrsta "Oscara" za stvaratelje umjetne inteligencije.

U žiriju su dvoje ljudskih sudaca, ali i AI modeli Emily Pelligrini, koji je prošle godine postala poznata nakon što su neki poznati sportaši i druge slavne osobe stupili u kontakt s njom, vjerujući da je stvarna osoba, te Aitana Lopez, virtualna španjolska manekenka koja mjesečno zarađuje do 10.000 eura reklamirajući brendiranu odjeću.

Naravno, koncept izbora najljepše AI žene nije bez kontroverzi. Strahuje se zbog utjecaja takvih prikaza na percepciju ljudskog tijela.

Kako se umjetna inteligencija sve više integrira u naše svakodnevne živote, upozoravaju stručnjaci, prikaz idealiziranih žena s umjetnom inteligencijom pokreće važne rasprave o društvenim standardima, predstavljanju i mogućim posljedicama nerealnih ideala ljepote.

Kopirati
Drag cursor here to close