Ines Trocchia

VIDEO | Napuljska manekenka suočena s bizarnim optužbama: Jesam li stvarna ili AI model?

Kritizirala je AI modele zbog postavljanja nerealnih standarda ljepote, ističući kako imaju tendenciju prikazivati idealizirane, gotovo nerealne karakteristike.
Lifestyle / Moda | 27. 03. 2024. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manekenka Ines Trocchia, s preko 1.6 milijuna pratitelja na Instagramu, redovito oduševljava svoje obožavatelje svojim fotografijama. Međutim, nedavno je suočena s bizarnim optužbama da je zapravo umjetna inteligencija (AI).

"Meni je to potpuna ludost", izjavila je frustrirano Ines, ističući svoj dugogodišnji rad i trud u svijetu mode. Naglasila je kako njezin profil nije karakterističan za AI modele te kako se lako razlikuju jer imaju isti izraz na svakoj fotografiji.

Ines je također istaknula problem prevaranata koji koriste njene fotografije i montiraju ih na druge osobe, ponekad čak i s uspjehom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ines Trocchia (@inestrocchia)

"Razgovarala sam s nekim kolegama iz industrije i primijetila da nisu jedini koji se susreću s ovim problemom", dodala je.

Osim toga, kritizirala je AI modele zbog postavljanja nerealnih standarda ljepote, ističući kako imaju tendenciju prikazivati idealizirane, gotovo nerealne karakteristike. "Neki od tih AI profila postavljaju nemoguće standarde", naglasila je.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ines Trocchia (@inestrocchia)

Dok AI modeli postaju sve popularniji na društvenim mrežama poput Instagrama, poput viralne senzacije Emily Pellegrini, Ines Trocchia ističe važnost autentičnosti i stvarnosti u virtualnom svijetu, za razliku od nekih AI modela koji stvaraju iluziju savršenstva, ali nisu stvarni.

Kopirati
Drag cursor here to close