Bolje korisničko iskustvo

Twitter testira opciju koja će omogućiti još bolji prikaz fotografija i videozapisa

Opcija prikaza sadržaja od ruba do ruba trenutačno se testira među ograničenim brojem korisnika iPhonea, a ako se testiranje pokaže uspješnim, Twitter bi je mogao predstaviti svim korisnicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 09. 2021. u 07:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako smo na nešto navikli od Twittera u posljednje vrijeme, to je da ta kompanija, odnosno društvena mreža često eksperimentira s novim opcijama.

Dio opcija usmjeren je na monetizaciju, odnosno žele popularnim korisnicima omogućiti da zarađuju novac na Twitteru, a s nekim testovima žele poboljšati iskustvo korištenja same mreže.

Upravo takvu opciju s kojom žele Twitter, odnosno sadržaj na njemu napraviti atraktivnijim, nedavno su počeli testirati na Appleovim pametnim telefonima.

Testiranje se trenutačno provodi na malom broju korisnika, a s vremenom bi se mogla proširiti na veći broj korisnika te i na Googleov mobilni operativni sustav Android, javlja Zimo.

Riječ je o opciji prikazivanja multimedijskog sadržaja preko većeg dijela ekrana, odnosno od ruba do ruba.

U aktualnoj verziji aplikacije prostor nije dobro iskorišten jer je prostor ispod fotografije korisnika prazan, a sadržaj se prikazuje pored. U novom testu taj je prazan prostor popunjen jer se fotografije, videozapisi i GIF-ovi prikazuju od ruba do ruba.

Korisnici Twittera tako će imati iskustvo pregledavanja sadržaja slično kakvo imaju i korisnici Instagrama, komentirali su na The Vergeu.

Kako bi u budućnosti mogle izgledati objave na Twitteru, odnosno kako trenutačno izgledaju korisnicima na kojima se nova opcija testira, pogledajte u priloženom tvitu.

Na The Vergeu podsjećaju kako je Twitter prošlih godina imao problema s kropanjem, odnosno rezanjem fotografija te rezultati često nisu bili zadovoljavajući, što su kritizirali brojni korisnici.

Iz Twittera su na kraju problem riješili ukidanjem te opcije rezanja fotografija, no sada su se odlučili na novi pokušaj. Ako se pokaže uspješan, nadamo se da će ta opcija postati dostupna i svim ostalim korisnicima ove mreže.

 

Kopirati
Drag cursor here to close