Sam Altman

Tvorac ChatGPT-a: Zabrinutost zbog umjetne inteligencije je prenaglašena

"To će promijeniti svijet mnogo manje nego što svi mislimo i promijenit će poslove mnogo manje nego što svi mislimo", rekao je Altman.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 01. 2024. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivač i izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman govorio je na 54. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švicarskoj, kada je istaknuo da je zabrinutost zbog umjetne inteligencije (AI) prenaglašena.

Tehnološki gigant Altman, čija je kompanija ušla u mainstream nakon javnog lansiranja ChatGPT-a, chatbota krajem 2022. godine, pokušao je ublažiti zabrinutost skeptika u vezi s umjetnom inteligencijom o stupnju do kojeg će tehnologija preuzeti društvo.

Prije predstavljanja OpenAI GPT-4 modela u ožujku, Altman je upozorio tehnologe da se ne uzbuđuju njegovim potencijalom, što je ponovio i na forumu u Davosu koji okuplja političke i poslovne lidere svijeta na razgovorima sve do 19. siječnja.

"To će promijeniti svijet mnogo manje nego što svi mislimo i promijenit će poslove mnogo manje nego što svi mislimo", rekao je Altman.

Altman se posebno pozivao na umjetnu opću inteligenciju ili AGI, termin koji se koristi za označavanje oblika AI koji može obavljati zadatke na istom nivou ili korak iznad ljudi.

Rekao je da bi AGI mogao biti razvijen u "prilično bliskoj budućnosti".

Zabrinutost zbog sigurnosti AI i uloge OpenAI u njenoj zaštiti bila je u središtu Altmanovog kratkog izbacivanja iz kompanije u studenom nakon što je odbor rekao da je izgubio povjerenje u svog lidera.

Altman je brzo vraćen na mjesto izvršnog direktora nakon široke reakcije zaposlenika i investitora OpenAI.

Na forumu se prisjetio otkaza rekavši da se osjećao "super zbunjeno" i "super zatečeno" one noći kada ga je odbor kompanije smijenio sa dužnosti, opisujući to iskustvo kao "divlje".

Kopirati
Drag cursor here to close