Novo najnovije

Skupa tehnologija: Otkriveno što Đoković nosi na grudima

Svijet je ostao u čudu kada je u srijedu navečer vidio čudan predmet zalijepljen za grudi Novaka Đokovića...
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 06. 2023. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći tenisač svijeta Novak Đoković koristi tehnologiju koja podsjeća na naljepnicu pod imenom "Taopatch", prenosi Nova.rs.

Svijet je ostao u čudu kada je u srijedu navečer vidIo čudan predmet zalijepljen za grudi Novaka Đokovića u meču sa Martonom Fucsovicsem. Đoković je Mađara uspio pobjediti sa 7:6 (2), 6:0 i 6:3.

Mali kružni predmet je izazvao brojne polemike i nitko nije znao šta je, pa su se o njemu mnogi ljudi pitali jednako koliko i o Đokovićevoj igri.

Iz kompanije „Taopatch“ za koju piše da je situirana u Italiji, objavljuju snimku sa Novakom kako nosi taj predmet na grudima i hvale se time.

''Kao dječak sam volio klinca Ironmana, moj tim je pronašao najnapredniju nano-tehnologiju i da nije toga ne bih sada bio ovdje“, rekao je Đoković poslije meča na konferenciji.

Ovaj uređaj za grudi na stranici kompanije opisuje se kao „biohacking device“, odnosno kao prirodna metoda unapređenja ljudskih sposobnosti, a na stranici spomenute kompanije nalazi se nekoliko opcija i koštaju različito, od 349, pa do 3.999 dolara za po dva pakiranja.

Ako to jeste taj uređaj, Novakov bi mogao da bude Platinum, ili Platinum 2, koji su najskuplji u ponudi „Taopatch-a“ i koštaju 2.599, odnosno 3.999 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close