Korak dalje

Samsung već priprema odgovor na Appleove VR naočale Vision Pro

U razvoju ovog uređaja Samsung surađuje sa Qualcommom, ali i Googleom s kojim razvijaju prilagođenu verziju Androida.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 11. 2023. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velike tehnološke kompanije uskoro kreću u osvajanje još jednog tržišta - proširene i virtualne stvarnosti. Iako su i do sada predstavljeni različiti AR/VR uređaji, a naročito je aktivna na ovom području bila Zuckerbergova Meta, koja osim u hardver, jako puno ulaže i u virtualne svjetove (metaverzum), do sada se još nije pojavio uređaj koji bi donio disrupciju na ovo tržište, na sličan način na koji je Apple promijenio tržište pametnih telefona s iPhoneom.

To bi se uskoro moglo promijeniti, a u glavnoj ulozi ponovno bi mogao biti Apple. Kompanija je u lipnju predstavila svoj prvi VR uređaj Vision Pro s kojim bi se mogla otvoriti potpuno novu stranica u razvoju takvih uređaja za virtualnu stvarnost.

Njegova prodaja počinje sljedeće godine, a prema dosadašnjim medijskim izvještajima, osobe koje su do sada imale prilike isprobati Vision Pro prilično su impresionirane njegovim mogućnostima, javlja Zimo.

To ipak ne znači da se u Appleu mogu nadati velikoj prodaji jer njegova cijena iznosi 3500 dolara, no kompanija priprema i jeftinije uređaje koji bi trebali privući veći broj kupaca.

Priliku na ovom tržištu ne žele propustiti niti druge kompanije pa tako velika očekivanja imamo od Mete, ali i od - Samsunga. Južnokorejska kompanija već je najavila razvoj vlastitog VR uređaja, pri čemu će surađivati s Googleom i Qualcommom, a sada su se pojavile informacije kako je predstavljanje modela koji se razvija pod kodnim imenom Infinite planirano za drugu polovicu sljedeće godine.

To bi moglo biti na konferenciji Unpacked na kojoj će predstaviti i novu generaciju svojih telefona s fleksibilnim ekranima Galaxy Fold i Flip, što znači najvjerojatnije u kolovozu.

Samsung planira proizvodnju oko 30 tisuća komada ovog VR uređaja za čije će ekrane bit zadužen njihov odjel Samsung Display, dok bi ih trebali pokretati Snapdragonovi čipovi.

Također, u planu je i suradnja s Googleom oko razvoja prilagođene verzije njihova operativnog sustava Android, koji bi se trebao pokretati na Samsungovom uređaju za virtualnu stvarnost.

S obzirom na to da se informacije o novim proizvodima na mreži često pojavljuju puno prije njihova službenog predstavljanja, vjerujemo kako ćemo tijekom sljedećih mjeseci saznati puno više detalja o Samsungovom Infinitiju, uključujući i njegovu cijenu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close