Nosivi gadgeti

Samsung predstavio nove satove - Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic

Samsung je predstavio nove satove - Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic koji su inspiracija za najbolju verziju sebe, i danju i noću.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 07. 2023. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung Electronics predstavio je nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove, osmišljene da pomognu korisnicima da razvijaju zdravije navike tijekom dana i noći.

Galaxy Watch6 serija se odlikuje sveobuhvatnom ponudom funkcija u vezi sa zdravljem i snažnim performansama upakovanim u prefinjen i elegantan dizajn, čije su glavne karakteristike tanji okvir, veći i živopisniji ekran i interaktivniji korisnički interface.

Oba modela također korisnicima nude još veći izbor lica sata, kao i nove opcije kaiša, i tako im pomažu da ostvare svoje ciljeve.

”Uz nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove, pokazujemo našu predanost da napredne alate za praćenje zdravlja učinimo dostupnim svima, sada uz lakši pristup izravno sa ručnog zgloba”, izjavio je TM Roh, predsjednik i rukovoditelj odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics.

”Od spavanja i savjeta za opšte fizičko stanje do informacija o ishrani, Samsung nudi nove i jednostavne načine da korisnici steknu uvid i preduzmu korake ka boljem zdravlju i dobrobiti, svakog dana i noći”, dodao je.

Personalizirani savjeti za bolje zdravlje – počevši od sna

Galaxy Watch6 serija pruža korisne uvide koji mogu dovesti do pozitivnih promjena u načinu života i nudi personalizirane i konkretne prijedloge, savjete i poticaj.

S obzirom na to da bolje zdravlje počinje boljim snom, Samsung pomaže korisnicima da unaprijede svoju noć na isti način na koji unapređuju svoj dan tako što se fokusira na tri ključna elementa boljeg sna: razumijevanje osobnih obrazaca sna, razvoj boljih navika i stvaranje okruženja pogodnog za san.

Oslanjajući se na vodeće funkcije sna i dobrobiti, Galaxy Watch6 serija sada nudi dubinsku analizu faktora rezultata sna – ukupno vrijeme spavanja, ciklus sna, vrijeme buđenja, plus fizički i mentalni oporavak – kako bi korisnicima pomogao da razumiju kvalitet sna koji dobivaju svake noći.

Individualnije poruke o snu, razvijene u suradnji sa Nacionalnom fondacijom za san, također svakog jutra pružaju korisnicima detaljne informacije o kvaliteti sna. Pored toga, Galaxy Watch6 sat nudi praćenje postojanosti sna koja pokazuje koliko je kontinuirano vrijeme sna i buđenja korisnika, kao i simbol sna u obliku životinje koji predstavlja njegov tip sna.

Unaprijeđena funkcija savjeti za san omogućava korisnicima da poduzmu korake na osnovu uvida o snu pomoću prilagođenih uputstava, preporuka i podsjetnika dostupnih i na ručnom zglobu i na uparenom pametnom telefonu.

Kad je vrijeme za spavanje, Galaxy Watch6 sat može da pomogne da se podesi savršeno okruženje za san tako što automatski mijenja podešavanja povezane kućne elektronike i uključuje režim sna na satu i telefonu korisnika kako bi utišao obavještenja, zatamnio ekrane i čak aktivirao nevidljivi LED infracrveni senzor na satu za dragocjene uvide u san bez dodatnih ometanja u pogledu osvjetljenja.

Fitnes funkcije postaju personaliziranije kako bi korisnici bili stalno motivisani. Tjelesni sastav, sa ključnim fizičkim mjerenjima kao što su mišići skeleta, bazalna metabolička stopa i postotak vode i masti u organizmu, nudi kompletan pregled organizma i općeg fizičkog stanja korisnika, kao i prilagođen pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju kroz personalizirano opće fizičko stanje, a sada i savjetima za ishranu, zahvaljujući novom partnerstvu sa Whiskom.

Nova funkcija personalizirane zone srčanog ritma analizira individualne fizičke sposobnosti i definira pet optimalnih nivoa intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla da postave sopstvene ciljeve na osnovu osobnih sposobnosti – od sagorijevanja masti do vježbanja visokog intenziteta.

Pored preko 100 postojećih vrsti vježbi koje se prate, novina je trčanje na traci koje bilježi trčanje korisnika na traci, dok funkcija Personalizirani trening omogućava korisnicima da razviju i prate svoju rutinu vježbanja.

Prefinjen dizajn, savršeno vaš

Galaxy Watch6 serija podiže iskustvo korištenja nosivih uređaja na viši nivo i nudi potpuno nove dizajne za bolji pogled, veću snagu i bogatiji izbor prilagodljivih i udobnijih opcija3.

Čitanje i pisanje su lakši na 20% većem ekranu sa prikazom više teksta na ekranu i većom tastaturom – i to sve bez utjecaja na udobnost korištenja.

Živopisniji ekran veće rezolucije se odlikuje maksimalnom osvijetljenošću od 2000 nita, u kombinaciji sa funkcijom uvijek uključenog osvjetljenja ekrana, koja korisnicima omogućava da vide i rade čak i pri jakoj sunčevoj svjetlosti.

Uz unaprijeđen procesor i memoriju, Galaxy Watch6 omogućava lakše i brže interakcije3.

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic satovi dolaze sa 30% tanjim okvirom i 15% tanjim rotirajućim okvirom, respektivno, što dodatno ističe ljepotu originalnog kružnog rama.

Galaxy Watch6 serija ima nova moderna, interaktivna i informativna lica sata koja na najbolji način koriste veliki ekran, dok kaiševi na jedan klik omogućavaju korisnicima da jednostavno kombiniraju i uparuju kaiševe.

Naprimjer, novi lagani kaiš od tkanine i lice sata za savjete za san predstavljaju savršenu kombinaciju koja vam pomaže da lako steknete informativne uvide u obrazac sna.

Galaxy Watch6 serija dolazi sa većom baterijom i smanjenom potrošnjom baterije kako bi se podržao veći i jasniji ekran. Za samo osam minuta brzog punjenja, korisnici mogu da dodaju osam sati rada, što je savršeno za praćenje sna tijekom noći.

Maksimalan doživljaj direktno sa ručnog zgloba

WhatsApp olakšava korisnicima Galaxy Watch sata da ostanu povezani sa prijateljima i obitelji bez uzimanja telefona u ruke. Od ove jeseni korisnici mogu ostati produktivni direktno preko svog sata uz nove Google Calendar i Gmail aplikacije, koje će biti ekskluzivno dostupne na Wear OS.

Također mogu lakše da prate napredak općeg fizičkog stanja ili podatke o ishrani uz MyFitnessPal ažuriranja, a uskoro i da uživaju u dodatnim opcijama streaminga sadržaja uz Audible.

Zajedno sa drugim Samsung uređajima, Galaxy Watch6 serija dodatno obogaćuje korisničko iskustvo. Ažurirana kontrola kamere omogućava daljinsku kontrolu uparene Galaxy Z Flip5 kamere za mijenjanje režima rada i zumiranja.

Samsung Smart TV ili Galaxy Tab S9 pokazuje napredak korisnika u realnom vremenu uz vođeni program kondicije ili svjesne pažnje na velikom ekranu.

Korisnici također mogu automatski da prebacuju povezanost Galaxy Buds2 Pro slušalica između Samsung uređaja preko funkcije automatskog prebacivanja. Ako se desi da zagube telefon, korisnici Galaxy Watch6 serije sada mogu da odrede njegovu lokaciju preko funkcije pronađi moj telefon uz podršku mape.

I kao i uvijek, osobni podaci na satu ostaju sigurni zahvaljujući sigurnosnoj platformi Samsung Knox.

Dostupnost

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi se mogu naručiti u pretprodaji u Bosni i Hercegovini od 26. srpnja. Na našem tržištu uređaji će biti dostupni po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 829 KM za GalaxyWatch6 Classic i od 639 KM za GalaxyWatch6.

Galaxy Watch6 sat je savršen svakodnevni suputnik modernog i minimalističkog dizajna. U ponudi je u veličini od 44 mm u grafitnoj i srebrnoj i 40 mm u grafitnoj i zlatnoj boji. Galaxy Watch6 Classic sat se odlikuje vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom – i dostupan je u crnoj i srebrnoj boji u veličini od 43 mm i 47 mm.

Ako ste avanturističkog duha i zahtijevate izdržljivost, performanse i stil, tu je Galaxy Watch5 Pro kao odličan izbor, sada sa dodatno unaprijeđenim formatom GPS razmjene podataka (GPX).

Osvojite novu rutu uz GPX bazu fajlova, koja korisnicima omogućava da jednostavno pretražuju i pristupaju preporučenim rutama, dok funkcija vježbanje na ruti sada podržava trčanje i šetanje pored prethodno dostupnih hodanja i vožnje bicikla.

Naruči prije svih!

Ukoliko u razdoblju od 26. srpnja do 10. kolovoza naručite neki od novih Galaxy Watch6 satova na poklon dobivate Galaxy Buds2. Vrijednost ovog poklona je 299 KM.

Više detalja o ovoj promociji potražite na sljedećem linku.

Kopirati
Drag cursor here to close