Igraća konzola

Razočaravajuće vijesti za sve ljubitelje Nintenda

Dok bi originalni Switch jednom mogao prestići čak i PS2 i postati najprodavanija konzola u povijesti, ljubitelji ove tvrtke s nestrpljenjem čekaju nasljednika.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 02. 2024. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom proteklih godinu dana čitamo brojne i različite glasine vezane uz gamerski hardver koji pripremaju Sony, Microsoft i Nintendo.

S obzirom na to da i dalje nema nikakvih službenih informacija, i dalje se moramo oslanjati na glasine, a nove takve glasine donose razočaravajuće vijesti za sve ljubitelje Nintenda.

Naime, sve do sada činilo se kako će se nasljednik modela Switch u prodaji pojaviti do kraja ove godine, javlja Zimo.

Ne treba sumnjati kako bi mnogima to bio idealan božićni poklon, ali sada je gotovo sigurno kako se u zapakiranom paketu ispod bora ove godine neće nalaziti Nintendo Switch 2.

Informacije koje dolaze iz više izvora - uključujući i Bloomberg i Eurogamer, govore kako je Nintendo pomakao planirani početak prodaje nasljednika svoje konzole s kraja ove godine na prvi kvartal 2025., najvjerojatnije na ožujak.

Dok bi sama prodaja konzole trebala početi za više od godinu dana, informacije o samoj konzoli, uključujući i njen izgled i, nadamo se, hardver, trebali bi saznati uskoro. Nintendo, naime, planira predstaviti konzolu tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala što znači da ćemo prve informacije o Switchu 2 saznati ovog ili sljedećeg mjeseca.

Ono što možemo očekivati jest da će konzola imati ekran dijagonale 8-inča (zanimljivo, prvi model trebao bi imati LED, dok OLED ekran možemo očekivati naknadno, na nadograđenoj verziji), a podržavat će i (digitalne i fizičke) igre za prvu verziju ove konzole.

Što se cijene tiče, u gamerskim krugovima spominje se cifra do 400 dolara.

Ovu informaciju navodno su dobili brojni developeri koji razvijaju igre za novu generaciju konzole. Jedan od potencijalnih razloga odgode navodno nije u hardveru, već što Nintendu treba još vremena za razvoj igara za Switch 2.

Odgoda ove konzole znači da će tijekom sljedeće godine originalni Switch i dalje biti Nintendova glavna konzola, tako da u japanskoj kompaniji mogu očekivati dobre prodajne brojke, a možda čak i rušenje rekorda koji drži PlayStation 2.

Broj prodanih komada Switcha već je premašio 140 milijuna te je ovo trenutačno treća najprodavanije konzola na svijetu. Ako se potražnja za njom nastavi i dalje tijekom ove, ali i sljedeće godine, mogla bi prestići dlanovnu konzolu Nintendo DS koja drži drugo mjesto na ovom popisu s prodanih 154 milijuna komada, a tko zna, možda njena prodaja premaši 158 milijuna, čime bi Switch prestigao drugu generaciju plejke i postao najprodavanija igraća konzola u povijesti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close