Apple

Novi iPad Air i iPad Pro stižu u svibnju

Najnoviji iPad Pro bit će opremljen OLED zaslonom, dok će se iPad Air prvi put u povijesti pojaviti kao serija, nudeći kupcima izbor između različitih dimenzija.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 03. 2024. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple će u svibnju otkriti svježe interpretacije svojih tablet računala, u obliku novih iPad Air i iPad Pro uređaja.

Najnoviji iPad Pro bit će opremljen OLED zaslonom, dok će se iPad Air prvi put u povijesti pojaviti kao serija, nudeći kupcima izbor između različitih dimenzija.

Prošla godina i pol prošla je od dolaska prethodnih modela iPada Pro na tržište, što označava najduži razdoblje bez noviteta u povijesti Appleovih tableta.

Ipak, strpljenje će biti nagrađeno jer će ih OLED tehnologija učiniti izuzetno tankima.

Proizvodnja je pojačana prije predstavljanja uređaja, s nadom da će novi modeli oživjeti prodaju tableta, koja je opadala u protekle dvije fiskalne godine.

Tijekom protekle blagdanske sezone zabilježen je dodatni pad od 25 posto, dok su iPadi ranije bili popularni darovi.

Nove modele iPada Pro pokretat će M3 procesor, uz redizajnirane verzije Magic Keyboarda i Apple Pencil olovke. Nadalje, nova olovka bi mogla podržavati Vision Pro headset.

Appleov iPad Air također će dobiti nadograđeni procesor i 12,9-inčni model, omogućujući korisnicima da kupe veći iPad bez dodatnog izdataka za Pro verziju.

Početni plan bio je predstaviti tablete do kraja ožujka, ali su se zbog razvoja softvera dogodila kašnjenja.

Također, izrada OLED zaslona mogla je biti još jedan faktor kašnjenja, budući da zahtijeva složene nove tehnike proizvodnje, prenosi tech portali.

Kopirati
Drag cursor here to close