Potpuno nova generacija PC-ja

Microsoft s AI računalima napada Apple

Microsoftova računala trebala bi po procesorskoj snazi i AI opcijama biti bolja od Appleova MacBooka Air s posljednjim hardverom.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 04. 2024. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoftova tržišna vrijednost je dosegnula nevjerojatnih 3,15 bilijuna dolara zahvaljujući snažnom fokusu na ulaganje u umjetnu inteligenciju, što je rezultiralo pravim procvatom kompanije.

Satya Nadella, vođa Microsofta, jasno je naznačio da će se nastaviti s poticanjem razvoja umjetne inteligencije, posebice kroz stvaranje nove generacije osobnih računala.

Ovi novi uređaji bit će obilježeni integracijom AI tehnologija koje će promijeniti način na koji koristimo računalnu tehnologiju.

Iako konkretni detalji o novim AI PC-ima još nisu javno objavljeni, izvori bliski Microsoftu sugeriraju da bi ovi uređaji mogli predstavljati ozbiljnu konkurenciju Appleovim MacBook Air laptopima.

Microsoft planira koristiti Qualcommov Snapdragon X Elite hardver za pokretanje novih računala, čime bi se postigle superiorne procesorske performanse i unaprijeđeni rad s AI aplikacijama u usporedbi s prethodnom generacijom Aira koji koristi Appleov M3 čipset.

Očekuje se da će Snapdragon X Elite procesori biti prisutni u širokom rasponu prijenosnih računala s Windows operativnim sustavom koji će se pojaviti na tržištu ove godine, uključujući i neke od Microsoftovih uređaja kao što su nadolazeća generacija Surfacea Pro 10 i Surfacea Laptop 6.

Ova nova linija uređaja bit će isključivo opremljena Qualcommovim hardverom, naglašavajući Microsoftovu ambiciju da korisnicima pruži visokokvalitetno AI iskustvo.

Prema internim informacijama, Microsoft planira nazvati prijenosnike s Qualcommovim čipovima "sljedećom generacijom AI Copilot osobnih računala", naglašavajući njihovu sposobnost pružanja naprednih AI opcija.

Ovi uređaji će prvi dobiti AI opcije Windowsa, uključujući i inovativni AI Explorer, koji će korisnicima omogućiti detaljan uvid u njihove aktivnosti na računalu.

Predstavljanje ovih novih računala zakazano je za 20. svibnja, gdje se očekuje da će Microsoft otkriti detalje o svojoj viziji AI tehnologije za hardver i softver, obećavajući revoluciju u načinu na koji koristimo osobna računala.

Kopirati
Drag cursor here to close