Bez svega se može

Kinezi osvajaju Rusiju: Traže se Xiaomi i Realme umjesto Samsunga i Applea

U prvih šest mjeseci ove godine kineski brendovi čini su osamdeset posto najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 07. 2023. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski pametni telefoni dominirali su ruskim tržištem u prvoj polovini ove godine, premašivši 70 posto ukupne prodaje, rekao je vodeći trgovac potrošačkom elektronikom M.Video-Eldorado.

Usporedbe radi, u istom razdoblju lani činili su oko 55 posto prodaje.

Nakon što su južnokorejski Samsung i američki Apple smanjili prodaju u Rusiji zbog rata u Ukrajini, najpopularniji telefoni na ruskom tržištu postali su kineski Xiaomi i Realme, javlja Zimo.

Ukupna potražnja za pametnim telefonima porasla je za 17 posto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, uz gotovo 13 milijuna prodanih uređaja.

Rusija sada u Kini nabavlja široku lepezu proizvoda, od elektronike do automobila, budući da se većina zapadnih marki povukla s tržišta.

Kineski brendovi i dalje sustavno jačaju prisutnost, objavio je u utorak M.Video-Eldorado, dodajući da su posebno traženi vodeći modeli i preklopni pametni telefoni kineskih brendova.

U prvih šest mjeseci ove godine kineski brendovi čini su osamdeset posto najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji, objavio je vodeći trgovac potrošačke elektronike.

Kremlj je dužnosnicima rekao da prestanu koristiti Appleov iPhone, rekavši da su ga zapadne obavještajne agencije kompromitirale ugradnjom softvera za nadzor, napominje Reuters. Apple je demantirao te tvrdnje.

Kopirati
Drag cursor here to close