Profi fotke

Kamera na novom iPhoneu bit će bolja od fotoaparata

Jasno je da ove godine nećemo vidjeti savitljivi iPhone, što će vjerni obožavatelji kompanije morati prihvatiti i pričekati još nekoliko godina.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 04. 2024. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do predstavljanja nove serije iPhone uređaja preostaje manje od šest mjeseci. Informacije o mogućim opcijama za četiri nova modela već su duže vrijeme prisutne na internetu, a prošlog tjedna su se pojavile fotografije maketa iPhone 16 i 16 Pro, prikazujući neke od očekivanih dizajnerskih promjena.

Prva primjetna promjena odnosi se na veličinu ekrana. U prethodnim serijama, iPhone obične i Pro serije imali su ekrane istih dimenzija - 6,1 inča za standardne modele i 6,7 inča za Pro modele. Međutim, nadolazeća generacija donosi blagu modifikaciju ovih dimenzija, pri čemu će Pro modeli dobiti nešto veće ekrane, javlja Mashable.

Dok će iPhone 16 i 16 Plus zadržati iste dimenzije ekrana kao i prethodne serije, Pro modeli će dobiti nešto veće ekrane prema dostupnim fotografijama. Tako će iPhone 16 Pro imati 6,3-inčni ekran, dok će Pro Max model imati gotovo 7-inčni ekran (6,9 inča).

Za one koji preferiraju standardne modele, dobra vijest je da će iPhone 16 i 16 Plus dobiti opciju koja je do sada bila prisutna samo kod Pro verzija - akcijsku tipku. Dakle, svi četiri modela nove generacije će imati tipku koja će biti programabilna za različite akcije, prilagođene korisničkim potrebama. Ali, to nije sve što se tiče novih tipki.

Prema dostupnim glasinama i maketama, svi iPhone 16 modeli će imati dodatnu tipku za fotografiranje s desne strane. Ova Capture tipka će biti mehanička, omogućavajući korisnicima jednostavno fotografiranje i snimanje videozapisa, ali će imati i kapacitivnu površinu.

To znači da će korisnici moći prstom pomicati po ovoj tipki kako bi zumirali fotografije ili videozapise prije ili tijekom snimanja. S obzirom na Apple-ovu stalnu evoluciju hardvera i kamera na njihovim uređajima, nova generacija iPhonea s ovom tipkom bi mogla postati moćno oruđe za fotografe i ljubitelje videozapisa.

Do službenog predstavljanja iPhonea 16 preostaje još oko pet mjeseci, tijekom kojih će se sigurno pojaviti nove glasine i informacije o inovacijama koje Apple priprema za svoje uređaje. Jasno je da ove godine nećemo vidjeti savitljivi iPhone, što će vjerni obožavatelji kompanije morati prihvatiti i pričekati još nekoliko godina.

Kopirati
Drag cursor here to close