Brazil

Jedna država već je zabranila prodaju iPhonea bez punjača

Iako je Apple bio ushićen zbog prodaje iPhonea bez punjača, mnogi ipak nisu. Još jedan dokaz za to stiže iz Brazila, čije je Ministarstvo pravosuđa i javne sigurnosti zabranilo prodaju novih iPhonea bez punjača.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 09. 2022. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo pravosuđa i javne sigurnosti u Brazilu naložilo je Appleu da zaustavi prodaju svih iPhonea koji dolaze bez punjača te ga kaznilo s 2,34 milijuna dolara.

Brazilska agencija za zaštitu potrošača, Senacon, tvrdi da je Appleova odluka da se odrekne punjača teret za kupce te da bi trebali pronaći druge načine da smanje svoj utjecaj na okoliš. Kako kažu iz Senacona, nedostatak punjača čini iPhone nepotpunim te tjera kupce na dodatni trošak, prenosi The Verge.

Apple se oglasio nakon ove kazne i zabrane, rekavši da će raditi na rješavanju problema sa Senaconom, inače odjelom unutar brazilskog Ministarstva pravosuđa i javne sigurnosti, javlja Bug.

''Već smo dobili nekoliko sudskih presuda u Brazilu po ovom pitanju i uvjereni smo da su naši kupci svjesni raznih opcija za punjenje i povezivanje svojih uređaja'', kaže tehnološki gigant iz Cupertina.

Podsjećamo da je Brazil već prošle godine kaznio Apple s dva milijuna dolara zbog nedostatka punjača uz iPhone 12 modele.

Kopirati
Drag cursor here to close