Veliko priznanje

HMD Global, dom Nokia telefona, osigurao platinum EcoVadis 2022 ocjenu za održivost

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji dobavljač ocjena održivosti poslovanja, zasnovan je na dokazima i pokriva četiri teme održivosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 06. 2022. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, dom Nokia telefona, postigao je veoma impresivnu platinastu ocjenu održivosti EcoVadis 2022.

HMD Global je u prvih 1% biznisa i 98 % kompanija koje su revidirane zbog njihove posvećenosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme.

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji dobavljač ocjena održivosti poslovanja, zasnovan je na dokazima i pokriva četiri teme održivosti.

Njegov upitnik daje precizan pregled inicijativa održivosti kroz četiri kategorije: okoliš, rad i ljudska prava, etika i održiva nabava – za što je prethodno potrebno dostaviti detaljnu dokumentaciju i dokaze.

Misija HMD Globala je povezati svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju.

Platinum rejting signalizira napredni strukturirani i proaktivni pristup održivosti kompanije.

Ovo uključuje angažiranje, politike i opipljive akcije po pitanju glavnih odrednica koja se tiču održivosti, a koje su dodatno podržane detaljnim informacijama o implementaciji i ciljevima.

Nokia telefoni su već desetljećima poznati po dugotrajnoj izdržljivosti koja je i danas najvažnija odrednica HMD Globala. Nokia uređaji su namjenski napravljeni da traju duže sa robusnim hardverom i sigurnim, ažurnim softverom koji smanjuje rizik i produžava životni vijek proizvoda.

Prošle godine, HMD Global je osigurao zlatnu EcoVadis ocjenu.

Kopirati
Drag cursor here to close