Prema najavama

Google uskoro predstavlja Pixel 8a

Nasljednik popularnog modela Pixel 7a može postati jedan od najboljih uređaja srednje kategorije, pružajući odličan balans između cijene i kvalitete.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 03. 2024. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google do sada nije dijelio informacije o svom srednjem pametnom telefonu Pixel 8a, što je izazvalo nestrpljenje među obožavateljima kompanije koji očekuju njegovo predstavljanje.

Iako su detalji o izgledu i specifikacijama uređaja još uvek nepoznati, potvrđeno je da Google zaista radi na ovom telefonu, a prema prethodnim iskustvima, možemo očekivati njegovo predstavljanje u svibnju, na Google I/O konferenciji.

O potencijalnom Pixelu 8a su korisnici beta verzije Androida 14 obavešteni kada im se pojavila opcija vezana za informacije o bateriji, ali je potom povučena.

Nakon prijave korisnika o bagu, Google je obavestio korisnike da nije reč o bagu, već da su namerno povukli tu opciju jer nije namenjena trenutnim modelima telefona, već budućem Pixelu 8a i uređajima koji će ga pratiti.

Jeftinija verzija vrhunskog modela

Dakle, Google je potvrdio da radi na jeftinijoj verziji svog najnovijeg vrhunskog modela Pixel 8/8 Pro.

Očekuju nas klasična hardverska poboljšanja i nekoliko manjih promjena u dizajnu.

Nasljednik popularnog modela Pixel 7a može postati jedan od najboljih uređaja srednje kategorije, pružajući odličan balans između cijene i kvalitete.

Dijagonala ekrana bi mogla ostati ista kao i kod prethodnika - 6,1 inča sa rezolucijom od 1080x2400 piksela i osvježavanjem od 90Hz. Ipak, očekuje se tanji okvir oko ekrana i zaobljeniji rubovi kućišta.

Tensor G3 SoC čipset

Telefon će pokretati najnovija generacija Google-ovog čipseta - Tensor G3 SoC, sa 8GB RAM-a, kao i sedmica. Osim standardnih 128GB za skladištenje, očekuje se i verzija sa 256GB memorije.

Kada su kamere u pitanju, ne očekuju se velike promjene, sa rezolucijom glavnog senzora od 64MP i dodatnom 13MP ultra-širokom lećom. S obzirom na Google-ovu reputaciju u oblasti kamera i softvera za obradu slika, očekuje se da će sustav kamera na ovom telefonu zadovoljiti korisnike.

Prema najnovijim glasinama, predstavljanje Pixela 8a se očekuje za dva mjeseca, a telefon će donijeti manja poboljšanja koja vjerovatno neće privući vlasnike modela 6a i 7a.

Međutim, novi Pixel bi svakako mogao biti interesantan svima koji traže napredne Android opcije, ali su ograničeni budžetom, javljaju tech portali.

Kopirati
Drag cursor here to close