Agresivan plan

Google priprema jedno iznenađenje za kraj godine

Krajem godine na tržištu bi se trebao pojaviti i prvi Googleov pametni zvučnik s ekranom koji će konkurirati Amazonovom modelu Echo Show.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 08. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred svim ljubiteljima Googlea zanimljiva je i uzbudljiva jesen te su nam, zahvaljujući brojnim glasinama, proizvodi koje ova kompanija planira predstaviti tijekom listopadske konferencije već dobrim dijelom poznati – osim dva nova modela pametnih telefona Pixel, Google bi trebao proširiti svoju hardversku ponudu i jednim potpuno novim uređajem, pametnim satom Pixel Watch.

No, posljednje informacije izvora iz Azije kažu kako niti to nije sve za ovu godinu te bi do kraja godine trebali predstaviti još jedan uređaj – pametni zvučnik s ekranom koji bi na tržištu trebao konkurirati Amazonu i njegovom modelu Echo Show, javlja Zimo.co.

Pametni zvučnici sve su popularnija kategorija među korisnicima te Google na ovom tržištu konkurira s tri modela – Google Home, Home Mini i Home Max, a prije nekoliko mjeseci potpredsjednik odjela Home divizije nije odbacio mogućnost predstavljanja i zvučnika s ekranom.

Ovo ne bi bio prvi pametni zvučnik s ekranom s podrškom za Google Assistenta jer je nedavno Lenovo predstavio model Smart Display s ekranima dijagonale 8 i 10 inča kojima se upravlja glasom uz pomoć Googleovog glasovnog pomoćnika

Što se Googleovog uređaja tiče, kompanija navodno ima "agresivan plan" te namjeravaju isporučiti čak tri milijuna ovih uređaja – čini se kako očekuju veliku potražnju tijekom blagdanskog šoping razdoblja te bi, uz kombinaciju odličnih opcija i pristupačne cijene, ovo mogao biti jedan od poželjnijih gadgeta u prosincu.

Dijagonala ekrana mogla bi se kretati od 7 pa do više od 10 inča (mrežom kruže različite glasine), možemo očekivati prednju kameru za video pozive te dva mikrofona, a spominje se i baterija kako bi se mogao koristiti i bez povezivanja za strujnom utičnicom. Na njemu će se, naravno, moći pregledavati i videozapisi s YouTubea, dobiti informacije o vremenu, prikazivat će se mape, kalendarski upisi, upute za navigaciju i slično.

Prema informacijama objavljenim na stranici 9to5Google za proizvodnju će biti zadužena kompanija Pegatron.

Kopirati
Drag cursor here to close