Što nas čeka?

Google otkrio još par novina koje će stići sa Androidom 15!

Najvažnija novost je da je Google uveo podršku za satelitsko povezivanje na razini sustava.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 03. 2024. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekuje se da će prva stabilna Android 15 nadogradnja stići na ljeto ove godine, a do tada će Google objaviti dvije verzije za programere i dvije beta verzije.

Nakon što je prošlog mjeseca objavio prvi Developer Preview, danas je Google objavio i drugi.

Najvažnija novost je da je Google uveo podršku za satelitsko povezivanje na razini sustava.

Tako aplikacije mogu otkriti kada je uređaj povezan sa satelitom, a tu je i podrška za SMS/MMS, kao i unaprijed instalirane RCS aplikacije za korištenje satelitske veze za slanje i primanje poruka.

Pored toga, poboljšano je iskustvo korištenja NFC-a, te iz Google-a navode da će ono biti još pouzdanije. Poboljšano je i automatsko prebacivanje jezika za prepoznavanje zvuka, javlja Bajbox.

Android 15 donijet će i poboljšanje za gledanje PDF-a, a gledanje PDF dokumenta koji je smješten u memoriju telefona bit će brže i koristit će manje resursa.

Programeri također mogu koristiti funkciju kako bi se njihova aplikacija pojavila na malom poklopcu sklopivog ekrana.

Također, tu je i nova podrška za zvuk, odnosno glasnoću, kako bi se izbjegle nedosljednosti prilikom prebacivanja između različitih audio sadržaja.

Režim rada “Ne uznemiravaj” postaje još prilagodljiviji, te tako sada korisnici imaju mogućnost da još detaljnije urede prioritete kada je telefon u ovom režimu rada.

Podsjećamo da nam je Android Developer Preview 1 otkrio da će Android 15 stići s podrškom za virtuelne MIDI aplikacije, a postoje i neka poboljšanja performansi, te nove, veće kontrole nad hardverom kamere i algoritmima na podržanim uređajima, kao i podrška za nove vrste podataka u Health Connectu.

Kopirati
Drag cursor here to close