Prvo solarno drvo

Banja Luka dobila solarno drvo za punjenje mobitela

Banja Luka dobila solarno drvo
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 04. 2018. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana grada, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor kompanije ''Telemaks'' Arijana Maksimčuk u parku kod spomenika Banu Milosavljeviću pustili su u funkciju solarno stablo, namijenjeno za punjenje mobilnih telefona.

''Uz Dan grada, dobili smo i nešto novo što se odnosi na budućnost. Moramo da gledamo ispred sebe i da vidimo šta je to što zanima i mlade generacije i što donose nove tehnologije'',  kazao je gradonačelnik Radojičić, izražavajući zahvalnost kompaniji „Telemaks“ na donaciji, navedeno je na stranici Grada Banja Luka.

S jedne strane, kako je istaknuo, ovo je jedan od ukrasa u centru grada i detalj u budućem izgledu ovog dijela Banje Luke, a s druge strane i upozorenje javnosti na obnovljive izvore energije jer suvremeni svijet se susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korištenja više obnovljivih izvora energije, u ovom slučaju solarnoj energiji.

''Ovo je poklon našem gradu, jedna inovacija sa kojom želimo da upoznamo stanovništvo. Odnosno, način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu energiju. Svi naši sugrađani od danas ovdje mogu da pune svoje mobilne telefone. To je budućnost u energiji i želja nam je bila da s obzirom na to da se bavimo time  poklonimo solarno drvo našem gradu'', kazala je Maksimčuk.

Kopirati
Drag cursor here to close