Pametni zvučnik

Appleov HomePod odgođen za sljedeću godinu

Čini se da će ljubiteljima Appleovih novotarija ostati da si za Božić kupe samo iPhone X, jer pametni zvučnik još nije spreman za prodaju
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 11. 2017. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleov prvi pametni kućni zvučnik HomePod predstavljen je na ovogodišnjem WWDC-u i tada je Tim Cook obećao kako će isti u prodaju stići u prosincu ove godine, na vrijeme kako bi ga svi mogli pokloniti sebi ili drugima uza Božić. Međutim, jučer je iz kompanije službeno objavljeno da im "treba još malo vremena" prije nego HomePod bude spreman za prodaju.

Isporuke ovog će zvučnika u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji započeti početkom 2018. godine, poručuju iz Cupertina. Točan razlog kašnjenja s lansiranjem nisu naveli, kao niti vremensko razdoblje koje podrazumijevaju pod ''početak godine'', piše Bug.hr.

Velik je ovo ''promašaj'' za Apple, kojem je posljednje tromjesečje uvijek najprofitabilniji dio godine, i kada ljudi ''ne pitaju za cijenu'' već kupuju iPhone, iPade, Macove, ali ove godine ne i – HomePode. Na tržište pametnih zvučnika Apple će tako zakasniti više od godinu dana za Googleom i Amazonom, čiji Home i Alexa pametni pomoćnici/zvučnici se od prošle godine prodaju diljem svijeta, te su već dobili i po nekoliko inačica.

Hoće li HomePod s prodajnom cijenom od 349 dolara biti zaista toliko bolji da, unatoč kašnjenju, uspije konkurirati etabliranim igračima na ovom tržištu, za sada nitko ne može sa sigurnošću reći.

Kopirati
Drag cursor here to close