Nove značajke

Apple Watch Pro hvatat će satelitski signal

Apple će u rujnu, osim iPhone 14 serije mobitela, predstaviti i svoj prvi robusni pametni sat, Apple Watch Pro. Osim poboljšane izdržljivosti, navodno će imati i satelitske značajke.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 08. 2022. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još se u kolovozu prošle godine ''šuškalo'' da će iPhone 13 imati mogućnost hvatanja satelitskog signala.

To bi, podsjetimo, koristilo onima koji se nađu u području bez zemaljskog 4G ili 5G signala, no Apple to još nije implementirao u svoje uređaje.

Međutim, kako navodi reporter Bloomberga Mark Gurman u svom najnovijem Power On biltenu, Appleov nadolazeći robusni sat, Apple Watch Pro, navodno će imati satelitske funkcije, koje će uskoro onda stići i na novi iPhone.

''To je korak naprijed u odnosu na trenutnu mogućnost iPhone i Apple Watcha za brzo pozivanje hitnih službi i pružanje lokacija korisnika. Vjerojatnost da imamo iPhone koji može doći do hitne pomoći bez mobilne veze, samo je početak onoga što Apple planira'', objašnjava Gurman.

Istaknuo je da bi korisnici u konačnici mogli imati globalni pristup internetu i da bi redovite telefonske pozive mogli obavljati putem satelitskih veza, javlja Bug.

Napominje i kako bi kombinacija brzih 5G mreža i satelitskih usluga mogla pretvoriti iPhone u najmoćniji globalni komunikacijski uređaj.

Više informacija o Appleovom robusnom pametnom satu, pročitajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close