Veliki uspjeh

Apple u 2020. godini dosegao granicu od milijarde aktivnih iPhonea

Analitičar Above Avalona tvrdi kako je Apple ove godine dosegao granicu od 1 milijarde aktivnih iPhone mobilnih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema Neilu Cybartu, osnivaču i analitičaru platforme Above Avalon koja se bavi proučavanjem Appleovih postignuća na tržištu pametnih telefona još od 2008. godine, tvrtka iz Cupertina je ove godine ostvarila uspjeh što se tiče njihovih iPhone uređaja.

Tijekom ove godine Apple je naime dosegao granicu od 1 milijarde aktivnih iPhone uređaja. Ipak vidljiv je trend sve manjeg broja novih korisnika iPhone uređaja.

Tijekom 2020. godine oko 80% bit će korisnici koji nadograđuju svoje postojeće iPhone novim modelima, a samo jedan od pet telefona bit će uređaj u rukama novog korisnika, javlja Bug.

Prema aktualnim predviđanjima, Apple bi u četvrtom kvartalu 2021. godine mogao ostvariti prodaju oko 250 milijuna iPhonea (trenutačno se po kvartalu proda oko 200 milijuna iPhonea).

Cybart ističe kako Apple može održati prodaju iPhonea poboljšanjem tehnologije vezane za kamere u iPhoneima, davanjem novih uloga (funkcija) iPhone uređajima te boljim isticanjem vrijednosti iPhone branda. Također, ističe kako je Apple granicu od 1 milijarde prešao s iPhoneima, no da će granicu od 2 milijarde proći s Apple Watch modelima.

Kopirati
Drag cursor here to close