Lova je lova

Apple TV+ popustio - i na njemu kreću reklame

Uvođenje nešto jeftinijih razina pretplatničkih paketa, koji potom uz video sadržaje plasiraju i oglase, pokazalo se kao novi trend u svijetu televizijskog streaminga, pa će ga istražiti i Apple
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 02. 2023. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako bi Apple mogao krenuti stopama svojih konkurenata na tržištu video streaminga, pa početi uvoditi reklame, koje bi se prikazivale gledateljima usluge Apple TV+.

Ta je usluga lansirana krajem 2019. godine i pozicionirana je kao i svaki drugi streaming servis – za relativno povoljnu mjesečnu pretplatu nudi gledanje filmova i serija, a odnedavno i odabranih sportskih prijenosa uživo, prenosi Bug.

Nakon HBO Maxa, Netflixa i servisa Disney+, i Apple TV+ mogao bi u budućnosti nuditi nešto jeftiniju razinu pretplatničkih paketa.

U njima bi potom, unutar filmova i serija, gledateljima s vremena na vrijeme bile plasirane reklame, čime bi kompanija sufinancirala svoju uslugu i produkciju sadržaja.

Ova informacija stigla je u medije, budući da je Apple nedavno zaposlio reklamnu stručnjakinju Lauren Fry, za koju neslužbeni izvori kažu da će im pomoći u izgradnji poslovnog modela oglašavanja unutar usluge Apple TV+.

Pretplata na Apple TV+ za sada nije dostupna gledateljima iz Hrvatske. U SAD-u košta 7 dolara (donedavno je koštala tek 5 dolara) mjesečno, a pretplatnici mogu dobiti i određeno probno razdoblje besplatno: tri mjeseca u slučaju da kupe neki od novih Appleovih uređaja, jedan mjesec u slučaju da se odluče na objedinjenu pretplatu Apple One, ili tek sedam dana u ako uzmu samo pretplatu na Apple TV+.

Kopirati
Drag cursor here to close