Laptop

Apple predstavio 13 i 15-inčni MacBook Air s M3 SoC-om

Osvježeni modeli MacBook Aira s M3 SoC-om pružaju do 60 posto bolje performanse u odnosu na modele s M1 SoC-om.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 03. 2024. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Apple / MacBook Air s M3 SoC-om

Apple je najavio unapređenje MacBook Air linije u ponedjeljak, predstavljajući dva nova modela s poboljšanim M3 SoC-om.

Ovi prijenosnici dolaze u veličinama od 13 i 15 inča, a prema Appleovim tvrdnjama, nude do 60 posto bolje performanse u usporedbi s prethodnim modelima opremljenim starijim M1 SoC-om. Također, tvrde da novi MacBook Air modeli imaju autonomiju baterije do 18 sati.

Oba uređaja dolaze s Liquid Retina zaslonom, koji pruža svjetlinu do 500 nita i podršku za dva vanjska zaslona kada su zatvoreni. Značajno unaprijeđeni zahvaljujući novom SoC-u, ovi MacBookovi su opremljeni s 16-jezgrenim Neural Engine-om koji omogućuje pokretanje optimiziranih AI modela i ugrađenim GPU-om podržava mesh shading i ray tracing, javlja Apple.

Uz to, novi MacBookovi dolaze s FaceTime kamerom od 1080p, tri mikrofona, prostornim zvukom, Dolby Atmos i Wi-Fi 6E. Oba modela se isporučuju s početnih 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, ali je moguće nadograditi ih uz dodatnu naknadu. Na primjer, konfiguracija sa 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a zahtijeva dodatnih 400 dolara.

Apple ističe da 13-inčni MacBook Air dolazi s 30-vatnim napajanjem u osnovnoj verziji, dok jače inačice dolaze s 35-vatnim adapterom s dva priključka ili 70-vatnim adapterom. Također su naglasili da su dostupne u četiri boje: starlight, space gray, silver i potpuno nova midnight boja s anodizacijskim premazom koji smanjuje vidljivost otisaka prsta.

Cijena za osnovni 13-inčni MacBook Air s M3 SoC-om počinje od 1.099 dolara, dok za početnu verziju 15-inčnog modela trebate izdvojiti 1.299 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close