Respektabilna brojka

Apple Music na 40 milijuna pretplatnika

Appleov servis za streamanje glazbe Apple Music sada ima 40 milijuna pretplatnika, no još uvijek podosta zaostaje za vodećim Spotifyjem koji ima 70 milijuna pretplatnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 04. 2018. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U listopadu prošle godine prenijeli smo informaciju kako je Appleov servis za streamanje glazbe Apple Music dostigao brojku od 30 milijuna pretplatnika.

Šest mjeseci kasnije stiže vijest kako Apple Music sada ima 10 milijuna više pretplatnika u ukupno 155 zemalja u svijetu.

Informaciju da Apple Music sada ima preko 40 milijuna pretplatnika objavio je vodeći čovjek Apple Musica, Oliver Schusser, koji je dosad bio zadužen za App Store, iTunes, filmski i serijski sadržaj te podcaste, a sada će voditi Apple Music i International Content odjel direktno iz Cupertina (dosad je bio smješten u Europi), javlja Bug.hr.

Što se tiče usporedbe s konkurencijom, 40 milijuna pretplatnika na Apple Music je brojka koja još uvijek zaostaje za uvjerljivo vodećim Spotifyjem koji ima 70 milijuna pretplatnika i još dodatnih 90 milijuna korisnika na uslugu popraćenu reklamama (Apple Music ima samo pretplatničku uslugu, no probni period trenutačno upotrebljava 8 milijuna korisnika).

Apple Music je s druge strane u prednosti što se tiče broja ponuđenih glazbenih uradaka, ima katalog od oko 40 milijuna pjesama, dok Spotify nudi oko 30 milijuna pjesama.

Kopirati
Drag cursor here to close