Space. The final frontier.

Prvi astrovikend u organizaciji Foto Kluba Mostar: Upoznajte Jasmina Dolamića, glavnu zvijezdu i predavača

Prvi astrovikend organiziran od strane Foto kluba Mostar obećava inspirativno iskustvo za sve ljubitelje fotografije i astronomije. Vidimo se!
Sci-Tech / Svemir | 06. 05. 2024. u 10:13 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto klub Mostar, poznat po potpori i motivaciji koju pruža zaljubljenicima u fotografiju, sprema se za svoj prvi astrovikend koji će oduševiti ljubitelje astronomije i astrofotografije. Centralna figura ovog događaja je Jasmin Dolamić, istaknuti astrofotograf i predavač, koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo s prisutnima.

Foto: Jasmin Dolamić / Upoznajte Jasmina Dolamića, glavnu zvijezdu i predavača

Rođen 1993. godine u Osijeku, Jasmin je odrastao i proveo veliki dio svog života u Tešnju, a trenutno živi i radi u Tuzli. Iako je svoju strast prema astronomiji otkrio relativno nedavno, 2019. godine, brzo je postao aktivan sudionik astronomskih društava AD "Polaris" iz Tuzle i AD "Orion" iz Sarajeva, članstvo koje mu je omogućilo da se u potpunosti posveti svojoj strasti.

Foto: Jasmin Dolamić / M42
Foto: Jasmin Dolamić / M31

Jasmin se istaknuo na sceni bh. astronomske zajednice kroz svoj angažman u procesu nabavke i instalacije teleskopa za opservatoriju "Vema" u Visokom. Od 2021. do 2024. godine redovno je bio predavač i voditelj radionica vezanih za astronomiju u sklopu manifestacije "Dani astronomije u Tuzli", doprinoseći popularizaciji ove znanosti među širom publikom.

Dolamić je danas jedan od rijetkih astrofotografa u Bosni i Hercegovini koji se aktivno bave astrofotografijom kroz teleskop, što ga čini neizostavnim imenom u domaćoj astrofotografskoj zajednici.

Foto: Jasmin Dolamić / Prvi astrovikend u organizaciji Foto Kluba Mostar: Upoznajte Jasmina Dolamića, glavnu zvijezdu i predavača

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u astrovikendu, prijave su otvorene na email adresu [email protected]. Predavanje će se održati u petak, 10.5.2024. u 19 sati u Code Hubu Mostar. Broj mjesta je ograničen.

Planiran je i odlazak na visoravan Morine, pokraj Nevesinja, za subotu, 11.5.2024., gdje će sudionici imati priliku fotografirati i promatrati zvjezdano nebo.

Prvi astrovikend organiziran od strane Foto kluba Mostar obećava inspirativno iskustvo za sve ljubitelje fotografije i astronomije. Vidimo se!

Kopirati
Drag cursor here to close