Dan arhiva i arhivskih djelatnika

Učenicima s područja HNŽ dodijeljene novčane nagrade

U svom obraćanju direktor Amir Kadribegović čestitao je okupljenima, podsjetivši na povijest Arhiva koji sljedeće godine slavi 70. obljetnicu djelovanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 12. 2023. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhiv HNŽ, prigodnom svečanošću, obilježio je u utorak u Centru za kulturu Mostar Dan arhiva i arhivskih djelatnika.

U svom obraćanju direktor Amir Kadribegović čestitao je okupljenima, podsjetivši na povijest Arhiva koji sljedeće godine slavi 70. obljetnicu djelovanja.

Također, kazao je kako ga raduje da se i ove godine, u povodu Dana arhiva i arhivskih djelatnika, nastavila višegodišnja tradicija organiziranja nagradnog natječaja za učenike srednjih škola. 

"Sretni smo i počašćeni što natječaj za najbolji učenički rad privuče značajnu pozornost mladih istraživača. Radovi koji su stigli, njih ukupno 27, svaki na svoj način ima određena obilježja izvrsnosti. Ovogodišnja tema "Stećci, srednjovjekovni nadgrobni spomenici s posebnim osvrtom na područje HNŽ" zahtijevala je više od uobičajenog istraživanja i upravo taj segment ukazuje na učeničku opredijeljenost prema znanosti", naglasio je direktor Kadribegović ističući kako su im vrata Arhiva s bogatom arhivskom građom uvijek otvorena.

Prvu novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 350 KM podijelile su Sunčica Ačkar, učenica Druge gimnazije Mostar i Emina Džajić, učenica Srednje škole Konjic.

Drugu novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 250 KM podijelila su tri rada: Dragan Boban, učenik Gimnazije fra Grge Martića, Merima Pobrić, učenica Gimnazije Mostar, te Emina Kekić i Denisa Žarkušić, učenice Srednje škole Stolac.

Treću novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 200 KM podijelili su: Lejla Tojaga i Lamija Musić, učenice JU Srednje ekonomske i ugostiteljske škole Mostar, te Sara Klepo i Nadina Begović, učenice JU Srednje škole Jablanica.

Uz dodjelu nagrada, svim sudionicima natječaja darovane su prigodne knjige.

Dan Arhiva obilježen je, također, okupljanjem sadašnjih i umirovljenih arhivskih djelatnika koji su razmijenili iskustva s ciljem daljeg napredovanja struke.

Kopirati
Drag cursor here to close