SUM

Svečanost u povodu prijema Čovića i Tomića u Europsku akademiju znanosti

Svečana akademija u povodu prijema akademika Dragana Čovića i prof. dr. Zorana Tomića u redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti održat će se u četvrtak
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2020. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana akademija u povodu prijema akademika Dragana Čovića i prof. dr. Zorana Tomića u redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti održat će se u četvrtak, 12. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) u 13 sati.

Uz akademika Čovića i Tomića, na svečanoj akademiji obratit će se i predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, akademik Jakov Pehar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Dragan Ljutić.

Organizator ovog događaja je Sveučilište u Mostaru, a izjave za medije bit će organizirane u 12.50 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Europska akademija znanosti i umjetnosti međunarodna je akademska organizacija koja okuplja preko 2.000 eminentnih znanstvenika, među kojima izdvajamo 32 dobitnika Nobelove nagrade iz cijele Europe. Rad Akademije podijeljen je u 8 razreda: Humanističke znanosti; Medicina; Umjetnost; Prirodne znanosti; Društvene znanosti, pravo i ekonomija; Tehničke i ekološke znanosti; Svjetske religije; Korporativno i javno upravljanje.

Misija Akademije je potaknuti interdisciplinarnu suradnju među uglednim znanstvenicima svih disciplina, vodećih umjetnika i praktičara koji se bave upravljanjem, a zajednička svrha je analizirati važne društvene izazove i pomoći u rješavanju složenih pitanja za dobrobit budućnosti Europljana.

Kopirati
Drag cursor here to close