Prenošenje iskustva

Mostarski studenti upoznali dobre strane razmjene u inozemstvu

"Puno manje vremena za turističke pohode ima nastavni kadar, jer su njihove mobilnosti najviše dvotjedne", kazao je u svojoj prezentaciji viši asistent Nikola Knezović.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 03. 2020. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Studenti u Amfiteatru Sokrat

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru (SUM) održao je "Info dan o mobilnosti" na kojem je istaknuto kako je studentima otvorena mogućnost razmjene na više od 40 europskih visokoškolskih institucija diljem Europe.

Prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić istaknula je tom prigodom kako je strateško opredjeljenje Ureda jačanje internacionalizacije.

"Studentske razmjene, bilo preko Erasmus+ ili CEEPUS mreže, iznimno su važne kako za proširivanje vidika mladih ljudi, tako i za upoznavanja s drugim i drugačijim kulturama i društvima", ocijenila je Bijakšić.

Naglašeno je da je studentima otvorena mogućnost razmjene na više od 40 europskih visokoškolskih institucija diljem Europe te da su potpisani i sporazumi o suradnji s eminentnim sveučilištima u Rusiji, Kini, Turskoj i Indiji.

Kroz prezentacije studenti su prenijeli svoja iskustva i prednosti razmjene u Francuskoj i Češkoj te upoznali svoje kolege o svim detaljima koji su važni pri snalaženju i svojevrsnom brzopoteznom upoznavanju s drugačijim kulturološkim, sociološkim, ali i tehnološkim izazovima drugih država.

Svoje impresije studijskom razmjenom pokazali su kroz male vizualne vremeplove po turističkim destinacijama koje su u bliskoj zemljopisnoj povezanosti s gradom odredišta njihove mobilnosti, priopćeno je iz SUM-a.

"Puno manje vremena za turističke pohode ima nastavni kadar, jer su njihove mobilnosti najviše dvotjedne", kazao je u svojoj prezentaciji viši asistent Nikola Knezović, koji je predstavio svoja iskustva razmjene.

Istaknuo je, pri tome, iznimnu važnost koja se pruža kad je u pitanju umrežavanje i znanstveno - istraživački rad, koji je, kako je kazao, u njegovom slučaju itekako imao utjecaj na akademski razvoj, ohrabrujući i druge nastavnike da krenu na razmjenu.

O prvim koracima, visini stipendije i drugim važnim informacijama studente i nastavnike upoznala je voditeljica Ureda Inja Stojkić, dok ih je o detaljima CEEPUS mreže upoznala prof. dr. sc. Antea Čilić.

Kopirati
Drag cursor here to close