Turizam

Mostarski studenti kreirali marketing plan za svoj studij

Studentica Azra Zilić smatra da je prodaja gotovih proizvoda/usluga nezamisliva bez adekvatnog upravljanja marketingom.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 01. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti druge godine Studija turizma Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, 28. siječnja 2020. godine, predstavili su marketing plan kojeg su kreirali za matični studij.

Za potrebe projekta studenti su u prethodna tri mjeseca istraživali tržište, dizajnirali i profilirali poslovne i marketing strategije, koncipirali kreativna rješenja, dali prijedloge za unapređenje poslovanja po svim elementima marketing miksa, te osmislili aktivnosti za promotivne kampanje koje će Studij realizirati u sljedećem semestru.

''Studenti su marljivo i savjesno radili na izradi marketing plana za Studij turizma, koji su danas prezentirali sa jednakim entuzijazmom sa kojim su ga i stvarali. Ulaganje u njihovo znanje i kompetencije se višestruko vraća, odakle i moj motiv i energija da se ovim mladim ljudima, u suradnji sa stručnom suradnicom na predmetu - Ivanom Čavar, maksimalno posvetim, jer isti priliku koja im se pruži jednostavno 'zgrabe' i na kraju vas učine ponosnim'', riječi su predmetnog nastavnika izvan. prof. dr. Veldina Ovčine.

"Cilj našeg marketinškog projekta je promoviranje Studija turizma. Kako bismo došli do željenog cilja istražili smo tržište, koncipirali strateške alate (SWOT matricu, VRIO okvir i PEST koncept), istražili konkurenciju, predložili inovativne oblike promocije, te snimili kratak promotivni video. Smatram da smo kroz ovaj projekt unaprijedili vještine timskog i kreativnog načina rada i razmišljanja'',  kazala je studentica Mia Raspudić.

Studentica Azra Zilić smatra da je prodaja gotovih proizvoda/usluga nezamisliva bez adekvatnog upravljanja marketingom.

''Naučili smo kako kreirati uspješne marketing kampanje koristeći suvremene menadžerske i marketinške alate. U projekt smo investirali vlastite kompetencije i kreativne vještine, nastojeći optimalno predstaviti rad Studija i predložiti aktivnosti za kontinuirano održavanje i rast online i vizuelne reputacije Studija'', kazala je Azra.

''Studij turizma nastavlja i dalje profilirati i diferencirati svoje studente, pripremajući ih na izazove suvremenog tržišta'', poručili su sa Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Kopirati
Drag cursor here to close