''Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente''

Zahvaljujući besplatnim ulaznicama neki studenti po prvi put dolaze u kazalište

Nazočnima se obratio prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta Ivo Čolak, predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić, ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i član Umjetničkog vijeća HNK Mostar Robert Pehar, a tom prilikom je uručena i ''ulaznica broj jedan
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 10. 2017. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u amfiteatru Ekonomskog fakulteta studentima predstavljen zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i Sveučilišta u Mostaru pod nazivom ‘’Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente’’.

Zajednički projekt HNK Mostar i Sveučilišta financirao je podržao Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Projekt koji se več drugu godinu realizira za cilj ima jačanje resursa te dvije organizacije koje su, kako ističu, od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u BiH.

Nazočnima se obratio prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta Ivo Čolak, predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić, ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i član Umjetničkog vijeća HNK Mostar Robert Pehar, a tom prilikom je uručena i ''ulaznica broj jedan'' predsjedniku Studentskog zbora.

''Posebno nas raduje što je među tim studentima koji su došli na osnovu vaučera bio i velik broj i onih koji su po prvi put bili u kazalištu, što je i bio motiv da ljude upoznamo s kazalištem s uvjerenjem da će nekih od njih razviti ljubav i strast prema kazalištu i postati naša stalna publika'', rekao je Vukoja iz HNK Mostar za medije.

Ističući važnost posjete kazalištu, općenitog aktiviranja u studentskom životu prorektor Čolak je istaknuo kako ''biti studenti nije samo ići na predavanja i polagati ispite, nego je to mnogo više''. 

Prošle je godine besplatne ulaznice iskoristilo 8.000 studenata, a i ove godine će svim studentima Sveučilišta bit će dostupno 12.000 besplatnih ulaznica za akademsku 2017/18. godinu, a studenti ih mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close