Nekonvencionalna promocija

FOTO| Studenti Filozofskog fakulteta 'uzeli u ruke' znanje

Njih 419 ostalo je uskraćeno velike svečane promocije u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, kako je to bila praksa posljednjih godina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 11. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvostupnici i magistri struke Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru preuzeli su svoje diplome.

Naime, njih 419 ostalo je uskraćeno velike svečane promocije u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, kako je to bila praksa posljednjih godina.

Umjesto toga studenti su u amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu preuzeli diplome raspoređeni prema studijskim grupama kroz cijeli dan od 8:30 do 15:00 sati.

Foto: Bljesak.info / Studenti Filozofskog fakulteta 

Iako u nešto skromnijoj promociji, studenti su s osmijesima preuzeli 'papir' sastavljen od godina učenja, truda i besanih noći.

Utješne riječi zbog izostanka svečane promocije napisao je dekan Filozofskog fakulteta Ivica Musić na stranici te naglasio "da je vrijednost iznad mjesta i vremena i da je njezin potpis čitljiv i dugotrajan".

"Želim vam istinski doživljaj svijeta u sebi i oko sebe. Želim vam cjelovitost duha, ljubav prema znanju i kulturi, čestitost mišljenja i jednostavnost života nezagađena svakovrsnom ideologijom lišenom univerzalnih vrijednosti. Razvijajte povjerenje i empatiju i više budite usredotočeni na lica nego na brojke, jednadžbe, paragrafe i grafikone. Imajte i dovoljno mašte i nemojte se lišiti duhovne nostalgije. Jer intelektualno stasati, legitimirati se kao stručnjak ne znači posvema se osloboditi djetinjega pogleda u nebo i tihe strepnje pred njegovim tajanstvom", napisao je Musić.

Foto: Bljesak.info / Studenti Filozofskog fakulteta 
Foto: Bljesak.info / Studenti Filozofskog fakulteta
Kopirati
Drag cursor here to close