ŽZH i HBŽ

Širokobriježanka Jadranka Bošnjak na čelu međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje

Ostavljena je mogućnost i ostalim županijama i općinama koje imaju isključive nadležnosti u obrazovanju koristiti usluge novouspostavljenog zavoda
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 11. 2017. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Župaije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić i ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Petar Galić potpisali su u Širokom Brijegu sporazum o osnivanju zajedničkog međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje.

Za privremenu ravnateljicu imenovana je Jadranka Bošnjak iz Širokog Brijega, a zamjenicu ravnateljice dr. sc. Danijela Kuna iz Kupresa.

Sporazumom je imenovano i privremeno Upravno vijeće kojim će predsjedati prof. Mijo Tokić iz Tomislavgrada. Sjedište Zavoda bit će u Širokom Brijegu, dok će se područni odjel nalaziti u Livnu.

Sukladno potpisanom sporazumu ostavljena je mogućnost i ostalim županijama i općinama koje imaju isključive nadležnosti u obrazovanju koristiti usluge novouspostavljenoga zavoda. Sljedeći koraci Zavoda za odgoj i obrazovanje vezani su uz donošenje pravnih akata na temelju kojih će se regulirati rad i ustroj Zavoda.

Kroz djelovanje Zavoda doći će do kvalitetnije izrade nastavnih planova i programa, obrazovnih standarda, utvrđivanja metodologije poučavanja i učenja, pružanja stručno-pedagoške pomoći odgajateljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima, obavljanja stručnog pedagoškog nadzora, provođenja stručnih ispita i drugih poslova za odgoj i obrazovanje u skladu sa zakonom

Kopirati
Drag cursor here to close