Dan učitelja

Dilberović: Učitelji se ne tretiraju onako kako zaslužuju

Rad prosvjetnih radnika izuzetno je važan za ukupni razvoj društva
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 10. 2017. u 12:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović danas je, povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, čestitala svim učiteljima, roditeljima i djeci ''njihov'' dan.

''Iznimno mi je zadovoljstvo da i ove godine obilježavamo Dan učitelja. Svakako, ono što bih poručila svima koji su na tim i takvim radnim mjestima jeste da im želim sretan Dan učitelja, da cijenim napore koje ulažu u odgoj naših najdražih i nadam se da će i dalje čestito raditi svoj posao'', istaknula je Dilberović u izjavi za Fenu.

Ministrica je čestitala prosvjetnim radnicima Svjetski dan učitelja i istaknula da je to prilika da se pokaže kako se rad nastavnika i profesora cijeni kao izuzetno važan za ukupan razvoj društva.

''Također, namjera je da se izrazi podrška nastavnicima i profesorima u obavljanju odgovorne zadaće, te naglasi važnost njihove profesije, ali i obrazovanja čiji su nositelji'', kazala je.

Istaknula je da je cilj obrazovanja u poticanju mladih da prepoznaju i iskoriste vlastite vrijednosti i potencijale da bi izgradili karakter s kojim će živjeti iskreno i slobodno, samostalno i odgovorno, spremni za sve životne izazove.

Upitana za ocjenu položaja prosvjetnih radnika ministrica Dilberović kazala je da se njih ne tretira onako kako bi to trebalo i kako to oni zaslužuju, na svim nivoima obrazovne vlasti.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u BiH, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike da bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na nivo društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Kopirati
Drag cursor here to close