Sigurnost djece

Sesar: Naša je odgovornost prijaviti svaku sumnju na nasilje

Voditeljica radionice za stručnjakinje i stručnjake u radu s djecom i mladima Kristina Sesar navela je kako su odgajatelji nužni prijaviti svaki oblik nasilja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 02. 2024. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja radionica za stručnjakinje i stručnjake u radu s djecom i mladima u okviru projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" održana je u srijedu u prostorijama SPESA.

Voditeljica radionice bila je dr.sc. Kristina Sesar, psihologinja u Centru za mentalno zdravlje u Širokom Brijegu i profesorica na Studiju psihologije Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru.

Radionica na temu nasilja putem Interneta te mogućnosti prevencije u odgojno-obrazovnom okruženju privukla je veliki broj zainteresiranih stručnjakinja i stručnjaka, koji su osim stjecanja novog znanja, imali priliku i razmijeniti vlastita iskustva na tu temu.

"Dijete koje je žrtva nasilja, rijetko je izloženo samo jednom obliku nasilnog ponašanja", navela je Sesar i dodala kako su počinitelji često i sami žrtve ili svjedoci nasilja, primjerice u vlastitoj obitelji.

Foto: PR / Radionica Sigurnost na društvenim mrežama

Također, Sesar je istaknula važnost provedbe preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama, ali s posebnim naglaskom na evaluaciju istih.

Nakon primjene, potrebno je evaluirati rezultate koje je preventivni program ostvario, a one rezultate koji se pokažu najučinkovitijima potrebno je zadržati i u budućim provedbama.

"Naša je odgovornost prijaviti bilo kakvu sumnju, a istražitelji će ustanoviti je li ista provjerena ili ne", zaključila je Sesar, pozivajući sve okupljene na svjesnost o važnosti koje njihove uloge imaju u radu s djecom i mladima.

Projekt "Sigurnost na društvenim mrežama" podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Foto: PR / Radionica Sigurnost na društvenim mrežama
Kopirati
Drag cursor here to close