Novi projekt

School and School Mostar: Stipendiranje djece se nastavlja kroz prijatelje škole

''U Mistralu su oduševljeni, znaju za rad School and School. Podržavaju inače rad djece, često doniraju opremu – tako da je oduševljenje projektom obostrano.''
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 04. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dio stipendija projekta stipendiranja School and School Mostar uskoro pomažu društveno odgovorne kompanije.

Naime, otkako je krenula s radom u listopadu prošle godine School and School Mostar stalno priprema novitete u svojim aktivnostima, a sada je to projekt ''School and School Friends''.

Prijatelji škole

I zaista, ova škola ima mnogo prijatelja, kako djece i roditelja – tako i kompanija. A novi projekt ''School and School Friends'' znači da će društveno odgovorne kompanije pomoći što veći broj mališana, kako bi oni prošli što više programa u i kako bi im to pomoglu u odabiru njihove profesije.

''Početkom ove godine smo započeli projekt stipendiranja sa osnovnim školama u gradu Mostaru. U suradnji sa školama nastavnici su odabrali nadarenu djecu za određene oblasti, djeca su se sama odlučila za određene programe koji im se najviše sviđaju te uredno pohađaju nastavu. Pored toga od našeg samog osnivanja mi gajimo kulturu stipendiranja djece tako da smo mi u startu omogućili određeni broj stipendija za djecu u potrebi. Na taj projekt, nastavili smo ovaj novi sa kompanijama koje će biti prijatelji škole, sa kojima želimo razviti dugoročnu saradnju i koja se neće zasnivati samo na stipendiranju djece već i zajedničkim akcijama i aktivnostima koje će biti od obostranog interesa.'', kazali su iz School and School Mostar.

Čitava ideja se ogleda u tome da djeca koja pokazuju sklonost ka profesijama koje su bitne za te kompanije budu u mogućnosti upoznati se sa radom te kompanije a posebno nadarena budu i stipendirana od strane tih kompanija. Radi se o dugoročnoj suradnji koja će podrazumijevati između ostalog i posjete djece tim kompanijama.

Suradnja s ''Mistralom''

''Da se djeca jednostavno upoznaju što te kompanije rade i nude, koje sve poslove obavljaju u današnjem svijetu te koji su to koraci potrebni da se postane profesionalac i jednog dana, zašto ne, uposlenik jedne od tih kompanija. Oni, dakle prolaze kroz programe School and School Mostar i s druge strane znaju da postoje društveno odgovorne kompanije koje podržavaju rad škole'', pojasnili su iz ove multidisciplinarne škole u Mostaru.

Za sada su ostvarili suradnju s kompanijom Mistral, a u tijeku su i pregovori s još nekoliko kompanija koje su također zainteresirane za projekt i prepoznaju važnost ovakvog pristupa obrazovanju.

''U Mistralu su oduševljeni, znaju za rad School and School. Podržavaju inače rad djece, često doniraju opremu – tako da je oduševljenje projektom obostrano. Izuzetna čast i zadovoljstvo da su oni kompanija koja je prva prepoznala šta radimo i aktivno uzela učešće u podršci našem radu''.

''Mistral odavno surađuje sa School&School u Sarajevu, a budući da imamo ured i u Mostaru, bilo nam je prirodno da nastavimo suradnju i podržimo edukaciju najmlađih generacija u gradu na Neretvi. Radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima i znanju koje će djevojčice i dječaci steći tijekom tečajeva'', kazala je Azra Sarić, Chief Communications Officer u IT kompaniji Mistral.

Foto: PR / Kompanija Mistral dio je projekta 

Novi programi u School and School Mostar

Otkako je pokrenut School and Schol Mostar u listopadu prošle godine, pa sve do danas – čelni ljudi ove škole su, kako naglašavaju ''prezadovoljni povjerenjem koje su im ukazali roditelji i djeca.''

Naglašavaju i kako se trude ponuditi sve ono što današnja djeca vole i što im može biti zanimljivo. A to znači tri nova programa.

''Našli smo predavače koji dijele našu misiju, viziju i strast za radom sa djecom. Tako da pokrećemo tri nova programa. S ponosom ističemo da se sva tri programa ostvaruju sa istaknutim umjetnicima u gradu Mostaru. Jedan je Škola glume za uzraste od 4-6 godina i 7, 8 i 9+ godina – tj. jednostavnije rečeno od 4 do 14 godina. Drugi program je Škola baleta za naše najmlađe uzrasta 4-7 godina. I nešto sasvim novo je Škola kreativnog pisanja za naše buduće pisce, blogere i sl. I ovaj program je namijenjen malo starijem uzrastu, odnosno 10+ godina'', oduševljeno govore u mostarskoj School and School.

Ističu kako će i ove programe raditi u malim grupama, što znači 6-8 polaznika. A termini pohađanja će biti organizirani jednom tjedno. Broj mjesta je ograničen, te stoga svi oni koji žele upisati svoje dijete na neki od pomenutih programa – to mogu učiniti putem njhove Facebook ili Instagram stranice. Možete ih kontaktirati i na bro +387 63 899 200 ili jednostavno posjetiti na adresi: Mile Budaka 63, Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close