SPKD Prosvjeta Mostar

Raspisan natječaj za Prosvjetinu stipendiju Vladimir Ćorović

Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 10. 2022. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ''Prosvjeta'' - Gradski odbor Mostar raspisalo je natječaj za dodjelu Prosvjetine stipendije ''Vladimir Ćorović'' za učenike osnovnih i srednjih škola i studente u školskoj i akademskoj 2022/2023. godini sa područja Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. studenog 2022. godine i može se pronaći na stranici SPKD Prosvjeta na adresi www.prosvjetamostar.org, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte na maile [email protected]

Stipendije će biti dodijeljene u sljedećim iznosima: za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole – 500 KM; za učenike od 1. do 4. razreda srednje škole – 700 KM; za redovne studente 1. godine studija – 800 KM; za ostale redovne studente i studente postdiplomskih studija – 1.000 KM.

Tradicija stipendiranja u ''Prosvjeti'' stara je koliko i Društvo, koje je 1902. osnovano upravo s ciljem stipendiranja đaka, a Prosvjetina stipendija ''Vladimir Ćorović'' obnovljena je prije sedam godina. Za to kratko vrijeme izrasla je u najveći stipendijski fond u Hercegovini, jer je prošle godine 150 učenika i studenata dobilo stipendije i nagrade.

U proteklih šest godina ukupno smo dodijelili 358 stipendija i prikupili 163.689 eura.

Među Prosvjetinim stipendistima nekada su bili: Ivo Andrić, Jefto Dedijer, Branko Radulović, Svetozar i Vladimir Ćorović, a danas je europska šampionka u plivanju Lana Pudar, kao i najmlađi doktor medicine u Republici Srpskoj Sava Milojević i još na desetine sjajnih mladih ljudi.

Prosvjetina stipendija ''Vladimir Ćorović'' do sada je podržana od 127 donatora, Mostaraca, Hercegovaca i njihovih prijatelja i zasnovana je isključivo na privatnim donacijama ljudi.

Osnovni motiv ovog projekta je podsticanje obrazovanja i uspjeha sadašnjih i budućih generacija u Hercegovini i okupljanje stipendista oko najvažnijih životnih vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close