U Sloveniji

Profesori bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici i predugih noktiju

Čak trećina slovenskih učenica razmišlja o plastičnoj operaciji, pokazalo je istraživanje koje je 2022. proveo Centar za sigurniji internet.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 12. 2023. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednoj srednjoj školi u Ljubljani došlo je do svađe između profesorice i dviju djevojaka koje nisu mogle igrati odbojku jer su im nokti bili predugi. Profesorica je o incidentu obavijestila vodstvo škole, no postavlja se pitanje što škola može poduzeti kada se radi o uplitanju nastavnika u osobni izbor pojedinca.

Prema riječima Gregora Starca s Fakulteta za sport, dugi nokti, naušnice, pa čak i estetska kirurgija slobodan su izbor pojedinca, ali to vrijedi samo dok ti izbori ne ometaju proces učenja.

"Znam ovaj posljednji slučaj među tinejdžerima, djevojka koja je imala implantat u stražnjici tražila je izostanak s tjelesnog. Zapravo je to apsurdno, kontraproduktivno", upozorava Starc.

Trendovima popušta i muški spol

Čak trećina slovenskih učenica razmišlja o plastičnoj operaciji, pokazalo je istraživanje koje je 2022. proveo Centar za sigurniji internet. I dok se neke djevojke odlučuju za ugradnju grudi i stražnjice, trendovima popušta i muški spol, piše 24ur.

"Dječaci mogu dobiti implantate koji im daju trbušne mišiće, to već postoji", kaže Starc.

Problem estetske kirurgije, piercinga i umjetnih noktiju kod djevojčica je i sigurnost učenica, naglašava ravnateljica Nives Počkar, prenosi Dnevnik.hr

"Igrale su odbojku, djevojčici je puknuo nokat i toliko se prestrašila da je pala i udarila glavom", prisjetila se Počkar.

Škole bi trebale uvesti propise što se smije u nastavi

I Starc i Počkar slažu se da bi u škole trebalo uvesti propise koji bi točno odredili kako se profesor može ponašati te što smije, a što ne smije u nastavi.

"Ako ulazite u neku ustanovu, u sustav, morate se pridržavati tih pravila, a ako se ta pravila i dogovore s roditeljima, jer ipak su roditelji odgovorni, onda bi se svi trebali pridržavati tih pravila", smatra Počkar.

Pravila bi štitila i od uplitanja roditelja u školski proces, dodaje Počkar, koje je posljednjih godina sve učestalije.

Kopirati
Drag cursor here to close