Nova informacija

Profesor iz Dubrovnika povukao izjavu: Ipak sam recenzirao knjigu rektoru Tomiću

Profesor Tanta potvrdio je za portal Direktno.hr kako je došlo do zabune zbog njegove bolesti te je rekao kako je recenzirao navedeno djelo, ali da ga se, u trenutku kada su ga kontaktirali novinari, tri godine nakon same recenzije, nije sjetio.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 03. 2023. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su pojedini mediji objavili da je profesor Ivan Tanta s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, inače jedan od recenzenata knjige "Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću" autora prof. dr. Zorana Tomića, javno rekao kako on nikada nije recenzirao navedeno djelo, profesor Tanta danas je to demantirao.

Profesor Tanta potvrdio je za portal Direktno.hr kako je došlo do zabune zbog njegove bolesti te je rekao kako je recenzirao navedeno djelo, ali da ga se, u trenutku kada su ga kontaktirali novinari, tri godine nakon same recenzije, nije sjetio.


 
"To je ružna situacija koja je nastala zbog moje bolesti. Kada sam shvatio što sam napravio, rekao sam: 'Ljudi ja sam napravio katastrofu! Recenzirao sam, a rekao sam da nisam'. To je cijela priča", rekao je Tanta. 
 
Profesor Tomić kazao je kako je svim recenzentima uredno poslao radnu verziju Enciklopedijskog rječnika te da su svi pismeno potvrdili svoj pristanak da budu recenzenti, dok je samo jedan recenzent usmeno potvrdio sudjelovanje.
 
"Izlaskom 'Enciklopedijskog rječnika odnosa s javnošću', preznačajnog projekta za standardizaciju profesije odnosa s javnošću u cijelom okruženju, prvog cjelovitog rječnika odnosa s javnošću u svijetu, uzbudili su se duhovi 'loših kopija' koji bi preko noći željeli postati originali. Nekoliko dana po objavi rječnika javili su mi se pojedini novinari špekulirajući vjerodostojnost recenzenata. Svim recenzentima uredno sam poslao radnu verziju Enciklopedijskog rječnika i svi su pismeno potvrdili svoj pristanak da budu recenzenti, samo je jedan recenzent usmeno potvrdio sudjelovanje i pravdao se nedostatkom vremena da piše recenziju", rekao je Tomić.
 
Dodao je kako ga je profesor Tanta nazvao i ispričao se za previd pravdajući to razdobljem teškog zdravstvenog stanja.
 
"Nakon objave teksta da pojedini recenzenti nisu sudjelovali u postupku recenzije, gdje je prof. Ivan Tanta bio vrlo eksplicitan, potražio sam e-mailove i evidentno je da se radi o profesorovu previdu. Nakon objave teksta prof. Tanta me nazvao i ispričao se za previd pravdajući to razdobljem njegova teškog zdravstvenog stanja. Osobno ga ne mogu razumjeti, ali mogu oprostiti", istaknuo je rektor mostarskog sveučilišta
 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close