Udruga BEST

Prijavite se na najveće europsko inženjersko natjecanje u Mostaru

Događaj se, kako je priopćeno, organizira s ciljem obogaćivanja obrazovnog procesa studenata i razvijanja njihovih potencijala i vještina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 03. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Natjecanje EBEC u Mostaru 2018.

Inženjersko natjecanje ''EBEC'' u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru - BEST Mostar održat će se 22. i 23. ožujka.

Događaj se, kako je priopćeno, organizira s ciljem obogaćivanja obrazovnog procesa studenata i razvijanja njihovih potencijala i vještina.

EBEC (European BEST Engeneering Competition) je najveće inženjersko natjecanje u Europi u organizaciji lokalnih BEST grupa koje se odvija na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini.

Svečano otvaranje događaja će biti upriličeno 22. ožujka kada će se prisutnima obratiti glavni organizator EBEC-a, predsjednik BEST-a i predstavnik generalnog sponzora AtlantBH. Također, uvertira pred natjecanje jeste panel-diskusija na temu ''Perspektiva mladih inženjera u Bosni i Hercegovini'' te radionice i predavanja iz oblasti inženjeringa.

Natjecateljski dio će se održati 23. ožujka u dvije kategorije i to ''Team Design'' i ''Case Study''. Pod najkreativnijom i najpopularnijom kategorijom ''Team Design'' podrazumijeva se praktično rješavanje inženjerskog problema konstruiranjem fizičke sprave koja vrši zadatu funkciju kao što su dizalica, katapult i letjelica u ograničenom vremenu i određenim materijalima koje će osigurati organizatori. U kategoriji ''Case Study'' sudionici imaju zadatak da koristeći se stečenim vještinama i znanjima riješe tehničko-menadžerski problem koji je stvaran i čest u korporativnom području.

Prijave za natjecanje su otvorene do 15. ožujka, a moguće je prijaviti se putem aplikacijskog obrasca na Facebook i internetskoj stranici BEST-a, u timu od četiri člana ili samostalno pri čemu će organizatori kreirati timove od samostalnih prijava.

Nakon lokalne runde u Mostaru pobjednici  natjecanja imaju priliku otići na regionalnu rundu EBEC-a u Novom Sadu u razdoblju od 9. do 13. svibnja na kojoj će se natjecati studenti iz Zagreba, Maribora, Beograda, Podgorice, Skoplja, Niša kao i grada domaćina. Finalna runda EBEC-a će se održati u Torinu u kolovozu kada će se proslaviti njegov jubilej, priopćeno je iz mostarskog BEST-a.

Naime, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 97 univerziteta u 33 države Evrope. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close